PODELI

Iako je još prošle godine najavljeno da će se ulaz na jubilarnu 50. Gitarijadu naplaćivati, te su čak i ulaznice bile puštene u prodaju, organizatori su promenili ovu odluku.

Ulaz će biti slobodan, a to je inicijativa koja je potekla, kako se navodi u saopštenju, od strane Organizacionog odbora Gitarijade.

Svima onima koji su već kupili ulaznice za ovogodišnju Gitarijadu, Eventim će vratiti novac.

Podsetimo, ovogodišnja Gitarijada trajaće od 11. do 13. avgusta sa dosta skromnijim programom u odnosu na prethodne godine kada se nije slavio jubilej. Razlog tome je , pretpostavljamo, finansijska situacija.

Uz demo bendove koji će se boriti za titulu najboljih, u revijalnom programu nastupaće: Teška industrija, Ritam nereda, Orthodox Celts, Bjesovi, Eyesburn, Riblja čorba, Love Hunters, Kerber i Uriah Heep.

Ko će biti polufinalisti ovogodišnje Gitarijade biće odlučeno kroz Mini Gitarijade koje će se održati neposredno pred festival u nekoliko gradova.

Promoter ovogodišnje Gitarijade je Aleksandar Petrović, frontmen grupe Orthodox Celts.

Organizator ovogodišnje Gitarijade je Centar za kulturu i turizam Grada Zaječara dok je nekoliko godina unazad to bila Ustanova Gitarijada.