PODELI
IRON MAIDEN ft Lauderdale 2010

Britanske heavy metal legende Iron Maiden objaviće 16. aprila, povodom Record Store dana, posebno vinilno izdanje njihove najduže pesme, 18 minuta dugačke “Empire Of The Clouds”.

Odajući priznanje korenima (njihovo debitantsko izdanje “The Soundhouse Tapes” objavljeno je 1979. na vinilu) i opravdavajući reputaciju benda koji oživljava istoriju, Iron Maiden će se prvi put aktivno uključiti u globalno obeležavanje dana kojim se podržavaju nezavisne prodavnice ploča.

Dvanaestinčni vinil s jedne će strane doneti pesmu “Empire Of The Clouds”, 18 minutni ep koji se inače nalazi na njihovom aktuelnom albumu “The Book Of Souls”. B strana singla sadržavaće intervju s autorom pesme i pevačem Maidena Bruce Dickinsonom. Izdanje dolazi u unikatnom omotu koji će replicirati dnevne novine Daily Mirror koje su davne 1930. izvestile o katastrofi aviona R101, što je inače i tema same pjesme.

Iron Maiden se trenutno nalaze na svetskoj turneji koja prati album “The Book Of Souls”. Bend će na ovoj seriji koncerata svirati za više od 1,5 miliona  fanova u 36 zemalja na 6 kontinenata. Planetom će proputovati više od 80 hiljada kolimetara u novom Ed Force One-u. Ovaj Boeing 747 prevozi bend, crew i više od 20 tona opreme na jednoj od najvećih turneja ove godine.

Iron Maiden će u okviru turneje održati koncert u Hrvatskoj i to 27. jula kad stižu u splitsku Spaladium Arenu.

Cene ulaznica dostupnih u prodaji:

Parter stajanje  290 kn

Gornje tribine  320 kn

Donje tribine  340 kn

VIP sedenje  430 kn

Prodajna mesta:

Online na www.eventim.hr

Split: Dancing bear

Zagreb: Dirty Old Shop, Rockmark, Aquarius, Dancing Bear

Rijeka: Dallas Music Shop

Osijek: Dancing Bear

Sva ostala prodajna mesta Eventima u Hrvatskoj i instranstvu.

Iron Maiden menadžment i LAA agencija, koja je organizator koncerta, mole fanove da kupuju ulaznice samo na ovlašćenim prodajnim mestima.