PODELI

U susret koncertnim aktivnostima koje očekuju Pančevce zajedno sa Marčelom, Iskaz je objavio dve nove numere koje će se naći na predstojećem albumu “Tanatos”.

Radi se o pesmi ,,3 u 1″ u kojoj gostuju Marčelo i Remi iz grupe Elemental i o numeri ,,Plaćamo za sve”.

Muzika koja je u simbiozi sa socijalno i psihološki angažovanim tekstovima je, pre svega, energična i konkretna, ali pozitivna i sa puno emocija. Fuzija je najpre hip hopa, zatim funka, hard core-a, dubstepa i sličnih pravaca i kao takva najbolje pojačava tekstove kroz koje se prožima bunt, poziv na buđenje, stavovi čoveka kao jedinke kao i pitanje postojanja čoveka.

Od 2006. putem zajedničkih pesama i koncerata grupa Iskaz je ostvarila saradnju sa mnogim izvođačima sličnih ideja od kojih se posebno izdvajaju: Marčelo, Struka, Kandžija, grupe Sunshine, Elemental, Eyesburn, Bad Copy.

Ta saradnja i širenje sličnih ideja i stavova u nekim slučajevima dobija viši smisao, te je u tom duhu napravljen spoj Marčelo – Iskaz kao svojevrstan muzički hibrid.

Zajednički koncerti Marčela i Iskaza biće u Domu omladine Beograda 7. decembra i novosadskom klubu “The Quarter” 13. decembra.