PODELI

Kako smo već pomenuli u reportaži sa “Ritma Evrope” , oni koji su ostavili najjači utisak na nas te večeri bili su simpatični Splićani iz benda ST!LLNESS.

Njihov nastup vidno je prijao publici te su i mlađi, a i oni malo stariji igrali uz ritmove njihovih zvukova. Za sebe kažu da pripadaju PsychodelicRootsRockJungleHopNoise žanru.

ST!LLNESS priča počinje demo fazom od 1998. godine u formatu underground hip-hop dueta. Nakon odlične uvodne faze oformljenja, snimanja i nastupa, 2005. godine u priču ulaze muzičari sa živim instrumentima i to poprilično menja pristup stvaranja benda.

Danas sviraju “Tribal Roots Rock Jungle Hop sa elementima psihodelije i kontrolisane buke”. ST!LLNESS čine: bubnjar Mario Validžić, perkusionista Krunoslav Kobeščak basista Marko Pinjuh, gitaristi Ante Ljubičić i Davor Barišić, klavijature i spempler Ognjen Zečević, vokal Ivan Jurić i Robert Martinović ton majstor. Iza sebe imaju četiri izdanja: “Hologram Root” (2006), “Sve što znam o životu je…odabrao Đelo Hadžiselimović” (2007), “Globalno zatupljenje – Paket za preživljavanje” (2009) i “STI.LLNESS” (2012.). Do 2013. godine svirali su koncerte po raznim klubovima i dvoranama širom Balkana, uključujući i velike festivale u regiji (EXIT, Seasplash, Terraneo, xSTatic, In music, Riversplash, DOF…), te mini turneju po Nemačkoj i Francuskoj.

Iskoristili smo njihovo gostovanje u Novom Sadu i posle koncerta na “Ritmu Evrope” postavili smo im par pitanja. Evo šta je Yuri imao da nam kaže.

 

 

 

Remix: Za početak, standardno pitanje, utisci sa koncerta?

Yuri: Totalno cool. Nisam očekivao ni najmanje ovako nešto. Znam da je u Novom Sadu uvijek  dobro, ali nisam očekivao ovoliko ljudi sa ovakvom pozitivnom energijom.

Remix: A da li si zadovoljan generalno reakcijom publike u Srbiji, ne samo večeras nego inače?

Yuri: Publika u Srbiji je super. Mislim da se nekako lakše opušta i bolje provodi nego kod nas mada, možda je to zato što rijeđe sviramo pa su onda susreti onako, intenzivniji, ali moje iskustvo je da je ovde sve puno opuštenije, i puno brže se prihvataju neke stvari.

Remix: Primetili smo da nema Moce. Poznato nam je da je on strastveni ribolovac. Da nije svoju muzičku karijeru zamenio pecaljkom? 🙂

Yuri: Moca je postao profesionalni pecaroš, štovan u svijetskim krugovima ribolova, i to nije zajebancija, to je stvarno tako. 🙂 Dobia je dvoje dice, održava svoj posa’, i vrlo uspiješno vodi svoju firmu, to ga ispunjava, puno putuje, puno radi i potpuno je posvećen tome i porodici. Rokenrol je bio previše za njega, oduzimao mu je suviše vrimena.

Remix: I za kraj, jel planirate neki samostalan koncert u Novom Sadu ili nastup na nekom većem festivalu?

Yuri: Evo sad nam je ekipa iz SKC-a rekla da je u planu neki novembar. To je bilo sad na brzinu, ali vjerojatno je, bit’ će tako. Obzirom da nam je ovdje večeras sve prošlo kako triba, bolje nego u večini slučajeva, onda virujem da će bit’ novembar. Nema razloga da ne bude 🙂

Remix: Hvala i vidimo se uskoro u Novom Sadu!

Yuri: Hvala i vama, vidimo se svakako!

Andrea Magazin

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.