PODELI

Nekadašnja pevačica grupe Negativ, Ivana Peters nastupaće sa Ivanom Aleksijevićem 24.decembra u klubu Soul Society, u Drinčićevoj 1.

Kao članica benda Negative, u proteklih deset godina Ivana je publici poznata i kao tekstopisac i izvrsna interpretatorka. Ivan Aleksijević, poznatiji u muzičkim i džez krugovima kao Pančevac, jedan je od pet najznačajnijih naših jazz klavirskih instrumentalista.  Vrlo je moguće da ih još uvek niste slušali u ovom izdanju, maestralna Ivana i virtuozan Ivan u kućnoj atmosferi kluba sa dušom, hrane vašu dušu i miluju slušne kanale dobrom muzikom, izvedenom na njihov način. Kažu da imaju neki program, ali je krajnji ishod neizvestan!

Prošle zime se otvorilo mesto ležerne atmosfere svojstvene jazz klubovima, pod nazivom “Soul Society”, ušuškano u srcu Beograda na mestu već uveliko poznatog i kultnog kluba Bitef u Drinčićevoj 1.

Koliko je ova lokacija važna za kulturu grada, govori i to da pozorište Bitef teatar cele godine uspešno održava predstave na istoj adresi. Tako i novi Soul Society stvara kutak za muzičku kulturu unutar zgrade stare anglističke crkve, potpuno posvećen dobroj muzici i najkvalitetnijim soul, jazz, funk autorskim i kaver bendovima i izvođačima. Krajnji cilj je svakako mnogo veći od kratkotrajnog noćnog provoda. Cilj je stvaranje i pospešivanje nove muzičke scene, stvarajući od Soul Society drugu kuću muzičara, mesto gde će moći da se okupljaju i susreću istomišljenici ili vode konstruktivne diskusije oni koji drugačije misle, mesto gde se sastaju stvaraoci i pratioci muzike.