PODELI

Izložba dokumentarnih društveno-angažovanih fotografija  “Svet oko nas” u prostoru “Fabrika” Studentskog kulturnog centra u Novom Sadu otvorena je za sve posetioce do kraja nedelje, tačnije 06. oktobra, svakodnevno od 16h do 20h.

Izložene fotografije nastale su u okviru projekta “Fokusiranje demokratije”, na radionicama koje su održane u Omladinskom centru CK13 u julu 2013.

Jedanaest foto-priča i jedanaest autora i autorki prikazuju stvarnost u kojoj smo, priče i probleme konteksta koji nas okružuje.

U okviru projekta objavljena je i istoimena publikacija sa svim fotografijama, foto-pričama i biografijama autora/ki i mentora.

Namera projekta „Focusing Democracy“ bila je da ohrabri iskusne fotografe/kinje koji žele da se bave dugoročnim foto projektima, a koji za cilj imaju stvaranje kolekcije fotografija ili foto priču o društveno-angažovanim temama. Ideja projekta je da motiviše reportere/ke i fotografe/kinje da razmišljaju o društvenim problemima, marginalizovanim grupama, političkim procesima i ljudskim pravima, i svojim fotografijama sačine jedinstvene analize društva u kojem živimo.

Organizacija i realizacija projekta: Omladinski centar CK13, Novi Sad

Projekat podržali: NED Fondacija i Fondacija za otvoreno društvo

Partneri na realizaciji izložbe: Fabrika, Studentski kulturni centar, Novi Sad; Craft marketing, Novi Sad