PODELI

Druga samostalna izložba koncertnih fotografija autorke Marine Pešić pod nazivom “Potpisano izvan vremena” biće otvorena u četvrtak, 6. septembra, u 19h u Gradskom kulturnom centru Užice.

Na ovoj izložbi, za razliku od prve, publika će moći da vidi samo fotografije domaćih i regionalnih bendova, od kojih je najveći broj bendova osnovano 70-ih i 80-ih godina prošlog veka.  Većina fotografija nastala je u poslednjih godinu dana. Sama izložba je specifična po tome što su svi muzičari koji se nalaze na fotografijama potpisali iste.

Ovu jedinstvenu izložbu posetioci će moći da pogledaju na dan otvaranja kao i naredna dva dana tokom trajanja XVII međunarodnog In Wires Blues & Rock festivala.

Realizaciju izložbe pomogao je Gradski kulturni centar Užice sa kojim Marina godinama sarađuje. U okviru pratećeg programa na izložbi će biti održan akustični koncert u trajanju od oko pola sata i biće prikazan jedan zanimljiv koncertni film.

O autorki

Marina Pešić je rođena 13.11.1987. godine u Užicu. Od oktobra 2006. god. živi i radi u Novom Sadu.  Još kao dete odlazila je na koncerte i pokazivala ogromnu ljubav prema muzici.  Koncertnom fotografijom se aktivno bavi više od 5 godina. Od avgusta 2016. godine fotografiše za novosadski portal Remix Press.

Svoju prvu samostalnu izložbu fotografija pod nazivom “Moć muzike” imala je u Užicu u okviru XVI međunarodnog In Wires Blues & Rock festivala u junu 2017. godine u Gradskom kulturnom centru Užice.

Dobitnica je specijalne nagrade “Glas žene u muzici” na međunarodnom foto konkursu “Glas koji se vidi, slika koja se čuje” u aprilu 2017. koju je organizovalo udruženje ”Zona muzike” i redakcija portala Glas.ba iz Zenice.

Ove godine, 26. aprila, u Zenici joj je dodeljena plaketa “Special Mention” na međunarodnoj izložbi koncertnih fotografija pod nazivom “Čisto oko, puno srce.”

Redovno učestvuje na izložbi “Jazz” fotografija, koja se tradicionalno održava svakog aprila u Novom Sadu na Međunarodni dan džeza.

Marinine fotografije našle su se i na stranicama knjige “Rokenrol u kandžama interneta 2”, autora Predraga Jovanovića i Branimira Loknera, kao i na muzičkim albumima: “Zaveštanje” – Kepa & Free Spirits, “Hiljadu pitanja” – Kramer.

Njene fotografije možete pogledati na Facebook stranici Moć muzike kao i na portalu Remix Press.