PODELI

U petak, 01. februara u 19 časova u galeriji Kuće Vojnovića biće otvorena izložba slika i crteža Dragane Grujičić pod nazivom “Dve”, koju će posetioci moći da pogledaju do 15. februara 2013. godine.

Dragana Grujičić je rođena u Beogradu 1983.godine. Diplomirala je slikarstvo na Fakultetu Likovnih Umetnosti u Beogradu u klasi prof. Slobodana Roksandića 2008. godine i specijalizirala slikarstvo na istom fakultetu u klasi prof. Čedomira Vasića, 2011. Do sada je samostalno izlagala na 16 i grupno na preko 30 izložbi u zemlji i inostranstvu. Učesnik je brojnih likovnih kolonija, radionica i simpozijuma u Srbiji, Rumuniji, Italiji, Grčkoj, Sloveniji, Hrvatskoj, Crnoj Gori.

Dobitnik je nagrade za slikarstvo ” Mr.Miodrag Janjušević, akademski slikar” 2007. godine. Dobitnik je stipendije za školovanje u “International School of Painting, Drawing and Sculpture in Umbria” u Italiji, koju je pohađala tokom leta 2006. godine. Član je ULUS-a od 2010. godine. Živi i radi u Beogradu.

“Osnovu mojih najnovijih likovnih radova predstavlja istraživanje i preispitivanje telesnog aspekta postojanja. Bavljenje likovnim delom za mene podrazumeva istraživački rad u različitim oblastima koji ima za cilj da ponudi nova ili alternativna tumačenja fenomena vezanih za odnos fizičkog i duhovnog postojanja, preispitivanje lične istorije i istorije pojedinca. Istraživački rad polazi od ispitivanja medicinskih aspekata određenih pojava, preko istaraživanja jezika drevnih simbola, religija, istorije filozofije,pa sve do tumačenja postojanja kroz prirodne nauke, fiziku i matematiku” izjavila je Dragana Grujičić.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.