PODELI

U petak, 21. septembra u 19 časova u galeriji Kuće Vojnovića u Inđiji, biće otvorena samostalna izložba slika Zorice Šormaz pod nazivom Specula, koju će posetioci moći da pogledaju do 05. oktobra 2012.

Zorica Šormaz rođena je u Sarajevu 1976 godine. Diplomirala je na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu, a magistrirala na Interdisciplinarnim postdiplomskim studijama Univerziteta umetnosti u Beogradu. Do sada je imala pet samostalnih izložbi u Beogradu.

Izložba kojom će se Zorica Šormaz predstaviti nosi naslov Specula i sastoji se iz slika koje su rađene u tehnici ulje na platnu i koje reflektuju (šizofreno) stanje današnjice i savremenog čoveka. Savremeni čovek je izložen neumoljivom svetlu informacije i komunikacija i živi život u uslovima ekstremne konfuzije, preizloženosti svega, nemoćan da se odupre. Prikazi na slikama formirani su kao beskonačno umnožavanje odraza, poput kaleidoskopske prizme, i nose metaforu optičkog zamrzavanja (prizora) tela putem slike, a takođe i autizma savremenog čoveka zatvorenog u svoju (vizuelnu) ćeliju.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.