PODELI

Prva  izložba u sklopu projekta „Eko Tour de Naselje“ održaće se u sredu, 19. avgusta, u 17h, na livadi između ulica Bate Brkića i Braće Dronjak, kod picerije „Alo“.
„Eko Tour de Naselje“ projekat, podržan od strane Pokrajinskog sekretarijata za urbanizam, graditeljstvo i zaštitu životne sredine,  traje već oko dva meseca i počeo je javnim pozivom građanima Novog Sada da doniraju svoje stare bicikle koji će biti preuređeni u nove, zanimljive i živopisne eksponate.

Pored same izložbe, projekat se sastoji i od turističkih obilazaka (na preuređenim biciklima) znamenitih delova Novog Naselja, kao što su Crkva Prenosa moštiju Svetog Save, ergela, Ranžirna stanica, itd. u koje su uključene i edukativne priče vodiča i domaćina, kao i podizanje svesti stanovništva o ekologiji, zaštiti životne sredine i zdravijim načinima života.

Izložbe će se održavati 19, 20, i 21. avgusta, od 17 do 19h na pomenutoj lokaciji, a svake naredne subote i četvrtka će biti organizovane ture po Novom Naselju, u kojima će biti posećene neke od odabranih lokacija.

Broj učesnika turističkih obilazaka je ograničen, te se za iste možete prijaviti putem mejla novokulturnonaselje@gmail.com ili na fejsbuk adresu www.facebook.com/novokulturnonaselje kako biste bili kontaktirani i obavešteni o vremenu i programu obilazaka.

Na programu Novog Kulturnog Naselja do kraja leta su i festival autorskog filma “21114 kadrova” (krajem avgusta) i festival “Dobro došli na Naselje 2” (polovinom septembra).