PODELI

Kraljevčani su sinoć do poslednjeg mesta ispunili Trg Svetog Save i sa oduševljenjem pozdaravili moćan i siguran nastup Vasil Hadžimanov benda.

Iako su veći deo koncerta činile kompozicije sa tek objavljenog albuma “Can you dig it?”, publika je ovacijama pozdravljala svaku numeru.

Ovim nastupom počela je trodnevna serija gala koncerata u okviru trećeg Internacionalnog festivala džeza “JazzIbar”, koji je počeo u sredu i završava se u nedelju.

Vasil Hadžimanov je posle koncerta rekao da je oduševljen brojem ljudi koji su došli koncert i prijemom kod publike.

“Pozdravljam svaki pokušaj da se organizuje džez-festival. Napraviti i jedan je veliki podvig u Srbiji, a “JazzIbar” je stigao do trećeg izdanja i to je za poštovanje”, rekao je Hadžimanov.

Kraljevčani su ovacijama propratili i nastup ovdašnjeg “čuda od deteta”, devetogodišnjeg bubnjara Đurađa Đuričića, koji je sa “VH bendom” odsvirao jedan od njihovih starijih hitova “Slankamen”.

publika

Svi koncerti na festivalu “JazzIbar”, koji organizuje Kulturni centar “Ribnica” su besplatni za posetioce. Kuriozitet je da je na sinoćnjem koncertu u publici bilo starijih ljudi, od kojih su pojedini na koncert došli sa stoličicama ponetim od kuće, kao i veliki broj tek prohodale dece, što svedoči da džez u Kraljevu ima i tradiciju i budućnost.

U subotu veče na festivalu “JazzIbar” nastupaju “Vlatko Stefanovski trio” i “Jovan Maljoković Balkan salsa bend”, a u nedelju holandska džez-pevačica Deniz Jana sa svojim orkestrom i kvartet ruskog saksofoniste Ivana Poljanskog.

Radmila Vesković