PODELI

Muzički program Cinema City festivala započinje 25. juna  koncertom benda Jinx.

Cinema City internacionalni filmski festival koji se ove godine održava od 25. juna do 2. jula u Limanskom parku i Kineskoj četvrti u Novom Sadu, pored kvalitetnih filmskih ostvarenja, obeležiće, kao i uvek, odlični muzički nastupi, a nastup Jinxa je samo jedan od njih.
Deveto izdanje Cinema City festivala donosi, kao i svake godine, nesvakidašnji filmski izbor predstavljen  kroz pažljivo osmišljene filmske selekcije. Programski koncept festivala baziran je na promociji prvih i drugih filmskih ostvarenja i mladih filmskih talenata  iz zemlje, regiona i sveta, kao i na sjajnom muzičkom programu koji će nam predstaviti neke od najznačajnijih zvezda regiona.

Selekcija Nacionalna klasa donosi novi talas srpske kinematografije, Fresh Danube Films, prve i druge arthouse filmove dunavskog regiona, Up to 10,000 Bucks i ove godine biće sinonim za najbolje niskobudžetne filmove iz celog sveta, 360° doneće panoramski prikaz debitantskih festivalskih hitova, dok će Planet Rock program predstaviti filmsko-muzička svedočanstva o umetnicima koji su promenili svet.

Festival 2016. održaće se u Kineskoj četvrti i Limanskom parku u Novom Sadu. Nove festivalske lokacije prošlogodišnjeg Cinema City izdanja pronašle su svoj put do srca publike i organizatora festivala, ostajući i ove godine mesto okupljanja iskrenih filmofila, ljubitelja umetnosti, i svih onih koji žele i poštuju mogućnost izbora, mogućnost novog i drugačijeg sadržaja od onog koji nameće kulturni globalizam svakodnevice.
 

CINEMA CITY PROGRAM NA MIKSER FESTIVALU
Cinema City i Kino Mikser donose snažna filmska ostvarenja o ključnim temama

Na Mikser Festivalu, od 8. do 12. juna, ne propustite priliku da pogledate snažan i emotivan filmski program u prelepom i atraktivnom ambijentu Španske kuće u Savamali, koji ove godine uređuje i producira Cinema City internacionalni filmski festival iz Novog Sada.

Mikser festival 2016 održava se pod sloganom „Osetljivo društvo (Sensitive Society)“, na kreativan način, kroz bogat i fokusiran program, skreće pažnju na značaj tema poput rodne ravnopravnosti i ženskog stvaralaštva, društvene jednakosti, otvorenog dijaloga, multikulturalnosti i efikasnijeg rešavanja konflikta.

U tom smislu, filmski program, pod uredničkom palicom festivala Cinema City, sastojaće se od nekoliko snažnih, emotivnih i društveno osvešćenih filmskih ostvarenja koje konceptualno povezuje krovna tema Mikser festivala. Takođe vas pozivamo da nakon projekcija filmova „Abdul i Hamza“, koja će se održati u sredu, 8. juna, u 22:50, i „LogBook_Serbistan“, koja će se održati u četvrtak, 9. juna, u 21:30, ne propustite priliku da razgovarate sa rediteljima Markom Grbom i Želimirom Žilnikom.

Amstel i ove godine sa ponosom podržava Cinema City. Festival su podržali i Pokrajinski sekretarijat za kulturu i javno informisanje, Nemačka organizacija za tehničku saradnju GIZ i Francuski institut u Srbiji.