PODELI

Predstava “Odisej” biće premijerno izvedena u novosadskom Srpskom narodnom pozorištu u četvrtak, 22. novembra.

Ostvarenje rađeno po tekstu Gorana Stefanovskog i u režiji Aleksandra Popovskog biće igrano i naredna dva dana, 23. i 24. novembra na sceni „Jovan Đorđević“, sa početkom u 20 časova.

Ova prva velika regionalna koprodukcija ujedinila je šest pozorišta i jedan festival iz bivše Jugoslavije: Teatar Ulysses Radeta Šerbedžije (Brioni), Gavella (Zagreb), Slovensko narodno gledališče (Maribor), Atelje 212 (Beograd), Srpsko narodno pozorište (Novi Sad), Sterijino pozorje (Novi Sad) i Teatar na navigatorot (Skoplje).

„Čak i oni koji ne znaju ništa o Odiseju, znaju šta znači Odiseja. Znaju da to označava nekakvo putovanje s mnogim nepredvidivim događajima koji uglavnom završavaju povoljno, s povratkom kući. Putovanje i povratak kući su bitne stavke podsvesnog kolektivnog sećanja, narativna matrica naših života i načina na koje vidimo sebe. Naša predstava ima za cilj ispitati, poigrati se i istražiti teatarske razloge ova dva fenomena” – navode reditelj Aleksandar Popovski i pisac Goran Stefanovski u najavi predstave.

Cena karte za parter je 1000 dinara, a za balkon 600.

 

 

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.