PODELI

Joy Division će povodom jubilarne 40. godišnjice drugog albuma “Closer” objaviti reizdanje kultnog albuma. Ovo izdanje stiže nakon prošlogodišnjeg reizdanja revolucionarnog debitantskog albuma “Unknown Pleasures” i biće utisnuto na providnom vinilu koji bi u prodaji trebao biti dostupan 17. jula.

Uz ovaj fantastičan LP, na isti dan biće objavljena tri maksi singla “Transmission”, “Atmosphere” i “Love Will Tear Us Apart” na kojima će kultne pesme zaživeti u novom remasteriranom ruhu. Ovi singlovi nisu doživeli svoja reizdanja još od gašenja Factory recordsa, a njima će se prigodno obeležiti i 40. godišnjica smrti frontmena Iana Curtisa koji nas je napustio 18. maja 1980.

Joy Division su snimili samo dva albuma pre tragične smrti pevača Iana Curtisa, ali ono što im je uskraćeno u dugovečnosti sastava kao takvog, nadoknađeno je u kvalitetu albuma kojom su Ian Curtis, Bernard Sumner, Peter Hook i Stephen Morris oblikovali zvuk i atmosferu alternativne muzičke scene koja je usledila u decenijama posle njih.