PODELI

Dobitnik najveće nacionalne nagrade za doprinos umetnosti u Sloveniji i jedan od najbolje profilisanih saksofonista mlađe generacije Jure Pukl, nastupiće 8. decembra od 21 čas u kreativnom centru PROSTOR zajedno sa pijanistom Savom Miletićem i džez saksofonistom Lukom Ignjatovićem.

Jure Pukl stvara jedinstvenu vrstu modernog džeza, avangarde i fri džeza. Poslednja dva albuma snimio je u Njujorku sa nekim od najboljih džez muzičara kao i bubnjarom Marcus Gilmore. Britanski dnevni list The Guardian Jureta opisuje kao “strpljivog i suptilnog” a njegov album “EARchitecture” kao zvuk napete, hip-hop atmosfere savremene Amerike.

Pijanista iz Kragujevca i najmlađi profesor džez odseka (FMU) Sava Miletić rođen je 1980. godine u Kragujevcu, a studirao je na džez univerzitetu u Gracu (Austrija), gde su mu profesori bili: Renato Chicco, Harald Neuwirth, Stjepko Gut, Fritz Pauer, Uli Rennart i drugi sjajni muzičari i profesori. Svirao je sa poznatim austrijskim gitaristom Karlom Ratzerom i sa našim poznatim trubačem Stjepkom Gutom.

Luka Ignjatović rođen je 1986. godine, nakon završene srednje muzičke škole Luka odlazi na studije džez saksofona na Amsterdamski Konzervatorijum gde, nakon šest godina studiranja stiče diplomu Master of music. Luka je do sada svirao u raznim malim sastavima u zemlji i inostranstvu. Povremeno je radio i u Big bendu Radio Beograda sa kojim nastupa i snima. Po povratku u Srbiju, sa svojim prijateljima osniva Qzama Quartet u kojem svira saksofon, komponuje i aranžira originalnu muziku.