PODELI

Savamalsko kulturno leto na Miksalištu (Mostarska 5, Savamala) počinje u četvrtak, 11. juna, u 21h, velikim beogradskim koncertom Kande Kodže i Nebojše i njihovog gosta Marka Aleksandra Gajića.

Tim povodom, Kanda Kodža i Nebojša su objavili novi spot, snimljen za jednu od najpopulatnijih numera sa aktuelnog albuma “Volja za noć” (Odličan hrčak, 2014) – “Šta je sa Tibetom”.

 

“Šta je sa Tibetom je treći video singl sa albuma Volja za noć i predstavlja proširenje saradnje sa kreativnim timom beogradskog festivala Resonate, odnosno sa Marijom Jelesijević i Marijom Šarac, koje potpisuju režiju spota. Likovnost ovog spota obeležava istraživački pristup simbolici noći i snova i to je pristup koji smo i mi imali radeći na ovoj i ostalim pesmama Volje za noć. Prvi utisak posle premijere spota je da je pesma Šta je sa Tibetom dobila primerenu vizualizaciju, drugačiju od naših dosadašnjih video radova, sa tamnim bojama kakav je i trenutak u kome smo, ali sa snažnom željom za prevazilaženjem takvog trenutka… makar to bilo i kroz jezik snova”, ovako članovi grupe Kanda Kodža i Nebojša dožovljavaju novi spot kojim najavljuju i veliki beogradski koncert i otvaranje Savamalskog kulturnog leta na Miksalištu.

Kanda kodža i Nebojša su beogradska petorka čija se muzika obično opisuje kao fuzija brojnih žanrova koje su ovi muzičari istraživali od prelomne 1991. Oslanjajući se na talenat, inteligenciju i ljubav kao pogonsko gorivo svog delovanja, KKN je stekao status predvodnika roka sa naših prostora u vremenima u kojima vrednosti koje zastupaju i za koje se svojom umetnošću bore ne znače ništa. Njihov opstanak na sceni, popularnost koja sa svakim novim albumom sve više raste, samo potvrđuju njihovu vrednost i veličinu. U prethodnih 10 godina KKN su održali više od 600 koncerata širom regiona – od intimnih klupskih svirki do festivalskih nastupa.

Svedočenje neuporedivoj i tananoj lirici Olivera Nektarijevića, prvog među jednakima, iskustvo je koje se nezaustavljivo uvlači pod kožu, ne ostavljajući prostora za ravnodušnost. I dalje učeći na putu, KKN na svakom nastupu svira “koncert svog života” kojim poništava nametanje sveopšte bespomoćnosti.

Aktueni album “Volja za noć” je kritika do sada opisala kao višeslojnu ploču koja će vam svakim slušanjem pružiti nešto novo, ističući pored interesantnih muzičkih rešenja i produkcije na višem nivou ispovedne tekstove Olivera Nektarijevića sa nesumnjivom literarnom vrednošću.

Kanda Kodža i Nebojša su se zbog svega navedenog nametnuli kao logičan izbor za spektakularno otvaranje Savamalskog kulturnog leta koje će se odigravati na Miksalištu (Mostarska 5, Savamala), počev od 11. juna, pa do kraja septembra.

Ulaznice za koncert KKN-a i Marka Aleksandra Gajića dostupne su na svim Gigs Tix prodajnim mestima, u Mikser House-u (Karađorđeva 46), kao i u kafeu Šikarica (Skadarska 22). Cena ulaznice iznosi 600 dinara.

Foto: Aleksandar Zec