PODELI

Tuzlanski bend Karma Guru pobedio je u finalu takmičenja JaegerMusicNight za 2012. godinu i osvojio snimanje svog prvog albuma u studiju Skirlibaba producentske kuće Ekipa.

U prepunom Cinemas Clubu u Sarajevu Karma Guru je u petak 30. novembra, zahvaljujući glasovima publike, bio bolji od benda Big Brothers, takođe iz Tuzle.

“Jako smo uzbuđeni zbog same pobjede, a zbog nagrade još i više. Napokon smo dobili priliku sa snimimo album i to ćemo odraditi najbolje što možemo. Najbitnije nam je trenuto da zadržimo dobro raspoloženje u bendu i da ga pretočimo u finaliziranje materijala. “-poručuju pobednici.

Jaeger Music Night je program koji već četiri godine organizuje kompanija Jaegermeister, a u takmičenje ulazi osam od svih demo rock bendova koji se prijave. U međusobnim dvobojima, na osnovu glasova fanova, bendovi se kroz četvrtfinale i polufinale plasiraju u finalni krug.

Drugoplasirani bend osvojio je muzičku opremu u vrednosti od 3.000 KM, dok je sarajevski bend Filling Silence, koji je u polufinalu izgubio upravo od pobednika, dobio 2.000 KM vrednu muzičku opremu.

Karma Guru se nakon višemesečne borbe i zasluženog plasmana u finale pristunima predstavio žestokom i beskompromisnom svirkom, a simpatije su pobrali veoma energičnim nastupom, sa maskama na licima, ali i profesionalnim pristupom i odličnom komunikacijom sa publikom.

Nakon nastupa bendova finalista, kao specijalni gosti svirali su momci iz hrvatskog benda Hladno Pivo koji su publiku oduševili dvosatnim nastupom i pokazali kako dobar bend ne pravi razliku između koncerata u velikim arenama i onih u manjim prostorima. U pauzi koncerta Hladnog piva, Mile Kekin, frontmen benda, proglasio je pobednike i poželio im uspešnu dalju karijeru.

Alternative rock bend bend Karma Guru osnovan je 2006. godine. U dosadašnjoj karijeri više puta su pobeđivali na različitim festivalima.

Posebno uspešna godina za njih je upravo ova 2012. u kojoj su, osim u Jaeger Music Night takmičenju, pobedili i na festivalu Mars Moon u Slavnoskom Brodu (Hrvatska), dok su na gitarijadi u Ratkovu (Srbija) bili drugoplasirani.

Na pitanje kakvi su im dalji planovi momci poručuju: ” Planova imamo mnogo, i poprilično su i ambicijozni. Potrudit ćemo se da se držimo dogovorene putanje i nadamo se da će sve ostalo , uz naše zalaganje kao i do sada, doći samo po sebi. “

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.