PODELI
Foto: SoundGuardian.com

Dvadeset i peti rođendan Kawasaki 3p su proslavili objavljivanjem live CDa/DVDa ”25 godina x Teatra &TD”.

Jubilarno izdanje je pod okriljem izdavačke kuće Dancing Bear u prodaju pušteno u petak 17. maja, a već dan kasnije u dvorištu kluba Route 66 održana je njegova promocija koja se u jednom trenu pretvorila u pravu rano poslepodnevnu žurku. Veseloj atmosferi doprineli su članovi benda, ali i priličan broj fanova, kolega iz medija i saradnika koji su pomogli u nastajanju prvo koncerta, a potom i ovog live izdanja.

Dečki su održali govor zahvalnosti nakon čega se okupljenima obratio muzički kritičar i novinar Hrvoje Horvat koji je pričao o K3p-u kao koncertnoj atrakciji te kao o jednom od najboljih bendova na ovim prostorima. Kao potvrdu Horvatovih reči te povodom dugogodišnje saradnje, Dancing Bear im je dodelio plaketu te im poželio dug, uspešan i lep nastavak puta u muzičkim vodama nakon čega je uz prepoznatljivi zvuk K3p truba u rukama Stipe Mađora, Igora Pavlice i Luke Dominika najavljena premijerna projekcija videa na velikom platnu koji su za ovaj događaj osigurale kompanije PaLiGasi i Kupole – bolje od šatora. Za pomenutu veselu atmosferu zadužen je bio sponzor Jack Daniel’s.

12 audio pesama i 22 videa u shopove su stigli u lepo stilizovanom digi-pack pakovanju za čiji je likovno izgled zadužen Darko Kujundžić.

Miks i mastering potpisuju zajedno Ante Prgin Surka i Kawasaki 3p dok je basista benda Mario Borščak potpisao režiju i montažu.

Pre objave izdanja ”25 godina x Teatar &TD’, K3p su izbacili akustičnu, live verziju njihovog velikog underhita ‘Snifa san glu’, što je sveukupno drugi video izvučen iz još vrućeg live-a, prvi je bio legendarni ‘Mupov-ska’.