PODELI

Drum Dum Festival tokom svog održavanja promoviše bubnjeve, perkusije i ritam, te predstavlja najeminentnije bubnjare i prekusioniste regiona kao i vrhunska svetska imena, a takvu praksu nastavlće i ove godine, kada će biti održan po sedmi put.Prvo ime revijalnog dela programa Drum Dum Fest-a 07 je sastav Kepa & Free Spirits, koji kako i ime kaže predvodi Slobodan Stojanović Kepa, legendarni bubnjar Smaka. Bend čine i Mihael Stojanović Fafa, Ana Popović i Jovan Jovanović Zmaj.

Kepa & Free Spirits, kragujevački progresiv-džez rok sastav, neguje muzičku baštinu legendarnog  “Smaka”, a inovativnim pristupom i kvalitetnim izvođenjem potvrđuje epitet nove atrakcije na balkanskoj rok sceni. Album prvenac “Zaveštanje” na kome će se naći pesme Smaka, jedan je od načina da se zaokruži priča sa Smakom i da te pesme ostanu da žive. Nakon Zaveštanja, na red će doći i potpuno nove i autorske stvari.

“Naziv Zaveštanje je kao zaveštanje za buduća pokoljenja, za mlade muzičare koji žele da se bave muzikom i da im to bude jedna platforma da nešto stvore. To je izazov, zato što su pesme obrađene na jedan novi i dobar način, zato što su dobile neko novo ruho”, rekao je Slobodan Stojanović Kepa.

Foto: Marina Pešić