PODELI

“Gitaru sviram kao udaraljke. To je bluz. To je fank. Ritmično. Afro.”

Nigerijska blufank legenda i miljenik srpske publike ponovo će svira na Kalemegdanu 27. jula.

Harizmatični pevač i gitarista poreklom iz Nigerije, Keziah Jones (pravo ime mu je Olufemi Sanyaolu), se ovog leta vraća u Beograd, kao što je i obećao. On će 27. jula nastupiti u letnjem klubu Bitefartcafe, koji se nalazi kod teniskih terena na Kalemegdanu. Ovaj put, Keziah dolazi u pratnji novog sastava i ne očekujemo ništa manje od spaktakla za pamćenje i nova prepričavanja. Svojom neobičnom tehnikom sviranja, pevač, tekstopisac, kompozitor i gitarista, stvorio je unikatni stil i žanr, koji sam naziva “blufunk”. Kezaja kao svoje uzore navodi Felu Kutija, Majls Dejvisa i Džimi Hendriksa.

Kezaja je vodio boemski način života. “Lose all time, love your mind, free your soul!” su reči njegove pesme “Free Your Soul”, koja opisuje njegov način života i razmišljanja.

Za njega je gitara bila sasvim dovoljna da obiđe ceo svet i predstavi sebe. Kako je sam istakao: “Morao sam da nađem izlaz iz svega, i muzika je bila to”.  Prisustvo Kezajinom koncertu je imperativ za muzičare i ljubitelje muzike i kao što su neki već komentarisali, lektira za ovo leto.

Ulaznice su u prodaji na svim prodajnim mestima Eventim i ddtickets, kao i online.