PODELI

U novom videu za pesmu “Nasmejan”, Tamara Kezz je nastavila promovisanje kulture i nasleđa. Spot je snimljen sa instalacijom “Ogledala” umetničkog kolektiva Polimorf, koju ste imali prilike da vidite na festivalu Dev9t.

“Za spot sam imala nekoliko ideja koje su izbledele kada sam na Dev9t ugledala jednu od omiljenih instalacija sa prethodnog izdanja festivala. Sviđa mi se priča sa Ogledalima jer sam, igrajući se sa njima, osetila kako reflektuju tu slobodu kojom pesma odiše.”

Produkciju videa radio je Studio CUT!, uz tehničku i umetničku podršku festivala Dev9t.

Zanimljivo je da se u spotu pojavljuje i unikatna suknja koju su kreirale dizajnerke brenda Filoco, kao i nakit Utopia Manufactory. Tamara je i ovog puta autorka teksta i muzike, a pridružuju joj se Vlada Bojić na gitari i Miloš Batoćanin koji je radio mix i master pesme.

“Pesma je nastala u periodu kada sam odlučila da preispitam svoje predstave o ljubavi i pronađem sopstveni ideal u kreiranju iste. U toku jedne martovske večeri, svirajući na klavijaturi okrenuta ka terasi sa koje se pogled proteže dalje od Dunava, sve do Vojvođanske ravnice u kojoj sam rođena, razmišljanja sam pretočila u najintimniju pesmu koju sam iskomponovala do sad. Nakon toga na njoj nisam radila, niti sam je preslušavala čitavih godinu dana, a za to vreme sam učila produkciju u programu Ableton i posvetila se nastupima u klubovima. Sve to je uticalo na kreiranje novog zvuka, koji se dosta razlikuje od prethodnog albuma.”