PODELI

INmusic festival #12 ugostiće jedan od najvećih i najpoželjnijih rock bendova današnjice, globalno popularnih, dugo iščekivanih i beskrajno obožavanih – Kings of Leon.Kings of Leon osnovali su braća Caleb (gitara/vokal), Nathan (bubnjevi), Jared (bas gitara) i njihov bratanac Matthew Followill (gitara). Bend je na svetskoj muzičkoj sceni debitovao 2003. godine s albumom prvencem Youth & Young Manhood. Usledilo je šest od publike i kritičara sjajno prihvaćenih studijskih albuma – Aha Shake Heartbreak (2004), Because of the Times (2007), Only by the Night (2008), Come Around Sundown (2010), Mechanical Bull (2013) i najnoviji – WALLS (2016).

Tokom proteklih trinaest godina Kings of Leon prodali su preko 18 miliona albuma i preko 24 miliona singlova širom sveta. Dobitnici čak četiri ugledne Grammy nagrade te sedam nominacija za Grammy, bez sumnje su najveće muzičko ime u dvanaestogodišnjoj istoriji INmusic festivala. Gostovanje Kings of Leon na INmusic festivalu #12 biće ujedno i najveći festivalski nastup u regiji do sada te njihov premijerni i dugo očekivani nastup u Hrvatskoj.

Dolaskom Kings of Leon, INmusic festival naći će se u ekskluzivnom i elitnom društvu velikih evropskih festivala, kao jedan od osam evropskih festivala na kojima će Kings of Leon zasvirati ovog leta. Kings of Leon priključuju se već impresivnom line-upu INmusic festivala #12 i sjajnim Arcade Fire, Alt-J, Kasabian, Michaelu Kiwanuki i mnogim drugima.

INmusic festival održaće se već tradicionalno na zagrebačkom jezeru Jarun od 19. do 21. juna 2017. godine. Ulaznice za tri festivalska dana po ceni od 399 kn dostupne su u svim poslovnicama OTP banke, putem službenog festivalskog webshopa i u Dirty Old Shopu u Zagrebu (Tratinska 18) do 17. marta, a sedmodnevne kamperske ulaznice po ceni od 200 kn dostupne su u službenom festivalskom webshopu.