PODELI

U toku aprila Klub umetnika Bina počeće sa održavanjem besplatih plesnih radionica u Novom Sadu.

Iz KUB-a pozivaju sve zainteresovane sugrađane, bez obzira na plesno iskustvo, da se priključe. Radiće se zanimljive koreografije, a svako ko želi imaće priliku da nastupa u junu u neobičnoj najavi festivala kroz plesne tačke na nekoliko lokacija u gradu, kao i na plesnoj večeri u centru grada na samom festivalu „Kultura VS. tastatura“ koji je podržao pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu.

Radionice vode plesači sa višegodišnjim iskustvom u latino plesovima. Neophodno je poslati prijavu na adresu klububina@gmail.com sa naznakom u naslovu „Za ples“. Prijava bi trebalo da sadrži ime, prezime, kontakt telefon i datum rođenja.

Klub Umetnika Bina – KUB je mlada organizacija umetnika i entuzijasta iz Novog Sada. Naš osnovni cilj je da kroz umetnost i aktivizam poboljšamo kvalitet svakodnevnog života naših sugrađana“-izjavila je Dragana Mladenov, predsednica organizacije i dodala da ovo nije prvi put da KUB organizuje besplatne radionice, kao da će ih biti i u budućnosti ponovo.

KUB iz sebe ima veliki broj nastupa, predstava, izložbi, radionica, a učesnici su i takmičenja u recitovanju. Organizatori su manifestacija „Akcija na KUB“, festivala „A šta TI radiš ovih dana?“, „Inspiriši se-Afirmiši se“ (koji je proglašen za jedan od tri najuspešnija projekta u pokrajini za 2012. godinu) i „S one strane duge“ (koji je proglašen za najuspešniji projekat u gradu za 2012. godinu). Projekti su bili podržani od strane Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu, Gradske uprave za sport i omladinu Grada Novog Sada – kancelarije za mlade i britanskog saveta.

Prošle godine imali su zanimljiv plesni performans u okviru pratećeg programa Pozitivnog koncerta koji je održan u klubu „The Quarter“ na Svetski dan borbe protiv SIDE u organizaciji Udruženja Prevent iz Novog Sada.