PODELI

Peti književni festival “Krokodil” (Književno Regionalno Okupljanje Koje Otklanja Dosadu I Letargiju) biće održan od 13. do 15. maja u amfiteatru ispred Muzeja istorije Jugoslavije.

U slučaju lošeg vremena festival će se održati u velikoj sali Muzeja.

Prvo veče posvećeno je zanimljivoj pojavi u regionu – kolumnama koje su poslednjih dvadesetak godine dobile dosta literarnih odlika i predstavljaju interesantnu mešavinu književnog i novinarskog stvaralaštva.

U četvrtak, 13. juna, na “Krokodilu” će nastupiti pisci i kolumnisti Teofil Pančić, Ante Tomić, Ljubomir Živkov, Muharem Bazdulj, Amitz Dulniker – čiji je blog bio najčitaniji 2012. i kao specijalni gosti ekipa portala Njuz.net.

Na večeri posvećenoj prozi učestvovaće Vladimir Arsenijević, Melinda Nadj Abonji, Abduhal Sidran, Silvan Pridom i kao specijalni gost Želimir Žilnik.

Treće veče “Krokodila” biće posvećeno “krosoveru” između muzike i književnosti i tada će nastupiti Rodolf Birže, rok muzičar francuske scene sa projektom Psihofarmaka, beogradski Ah, Ahilej i Marko Brecelj iz Slovenije.

U petak, 14. juna u KC Grad u 14 sati biće održan okrugli sto posvećen kolumnistima i njihovim raspravama i svađama u javnosti i razlozima zbog kojih do njih dolazi.

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.