PODELI

Gosti koncerta YU Grupe 2. aprila u Novom Sadu biće Cane, Anton, Čutura i Koja. Kontigent ulaznica po promotivnoj ceni za koncert YU Grupe u novosadskom SPENS-u je rasprodat, ali, samo danas, 8. marta, će svi kupci ulaznica imati specijalnu priliku da za kupljene dve ulaznice za parter, treću dobiju na poklon.

Legendarna YU Grupa sa reputacijom jednog od najdugovečnijih sastava sa ovih prostora, za koncert u Novom Sadu najavljuje repertoar u skladu sa nazivom koncerta “45 godina čistog rokenrola”, te će publici pružiti retrospektivu pesama koje su obojile muzičku scenu ovih prostora a, jedinstvena harizma uz uvek autentičan scenski nastup članova benda, nesumljivo ukazuju na koncert koji će zadovoljiti apetite novosadske rokenrol publike svih generacija.

Na koncertu je najavljeno i gostovanje Zorana Kostića Caneta, kao i Nebojše Antonijevića iz Partibrejkersa, a publika će pozdraviti i starog saradnika YU Grupe, Nikolu Čuturila Čuturu, kantautora i bivšeg člana benda Riblja Čorba, koji potpisuje tekstove za čak šest pesama sa novog albuma YU Grupe “Evo stojim tu”, čije ćemo pesme premijerno čuti na koncertu u Novom Sadu. Biće tu i Dušan Kojić Koja, koji je sa Disciplinom kičme, još 1986. godine snimio čuvenu obradu legendarne “Čudne šume”…

Jedinstvena je prilika da na jednom mestu vidimo i čujemo toliko legendarnih muzičara ciji se uticaj oseća na prostorima cele bivse Jugoslavije, a Žika Jelić je na tu činjenicu dodao: “Dokazali su se i pokazali u kulturnom i muzičkom segmentu kada je u pitanju rokenrol. Počeli su da se bave muzikom pre svega iz ljubavi koju osecaju prema Rokenrolu, a tek kasnije je taj izbor postao životni poziv. Niko od njih nikada nije bio nedosledan radi materijalne dobiti i profita, već su se bez kompromisa držali ideala. Na koncertu želimo sa publikom da podelimo emociju i odnos koji delimo iza scene, da se vidi jedinstvo, prijateljstvo i komunikacija koju ćemo na bini preneti kroz muzički izraz. Zadovoljstvo je što primećujem sve više raznih muzičara koji sviraju zajedno na koncertima, okupljeni oko jedne ideje i ljubavi prema muzici.“

Ulaznice za koncert YU Grupe u novosadskom SPENS-u iznose 1250 dinara za parter i za tribine, a mogu se kupiti na svim prodajnim mestima Gigstix-a, Eventim-a kao i na blagajni SPENS-a, dok se u online prodaji mogu naći preko sajtova gigstix.com i eventim.rs. Za ulaznice će se na dan koncerta izdvajati 1400 dinara.