PODELI

Veliki prezir vas poziva na svoj veliki beogradski koncert u petak 15. marta u 21h u Domu omladine Beograda.

Podršku pre i posle koncerta pružiće Kišobran DJ tim.

Kada neka grupa postoji skoro dve decenije, lako je reći da više nema šta novo da ponudi i čime da iznenadi.

Uvek spremni na promene i izazove, konstantno napredujući svirački, oni su svojim pesmama definisali celu jednu epohu. Ta epoha imala je svoje padove i poneki uspon, ali ako se pokuša da se rekonstruiše kako je izgledao naš život u poslednje dve decenije kroz pesme Velikog prezira, čini se kao da to vreme ipak nije zauvek izgubljeno.

Od debi albuma i generacijskih himni ,,Samo tebe znam”, ,,Dobro je” ili ,,Reke teku brodovima”, preko antologijskih ,,Brazdi” i pesama ,,Danima”, ,,Moram da znam, ,,Neobična sumnja”, ,,Sutra” ili ,,Hej”, do albuma ,,Ruka bez povratka” i ,,Nikadjekraj” sa svojim spomenicima jednom vremenu i dragim i manje dragim ljudima oko nas oličenim u hitovima ,,Konj”, ,,Suncokreti” ili ,,Zakopavam” i ,,Nema hrabrosti”, Veliki prezir se menjao, padao i dizao, širio svoju inspiraciju, hrabrio sebe i brojne fanove koji su svoj život prilagođavali koncertima koje su željno očekivali.

Veliki prezir je samo tokom poslednjih par meseci svirao u Varšavi, Nišu, Rumi, Vrbasu i Novom Sadu, a koncertni planovi do kraja leta obećavaju još puno uzbudljivih novih destinacija.

Pred koncert u Beogradu Vladimir Kolarić Kole rekao je:

,,Želim da svi znate da ćemo sve da damo. I dušu i srce i sve! Kao da nam je ovo poslednji put! Koncerti u Beogradu uvek su pod visokim emotivnim naponom i ne sumnjam da će i ovaj biti takav. Biće i izvesnih iznenađenja u vidu gostiju koji će nam se pridružiti na bini. Jedva čekam!”

Posle četiri studijska albuma na CD-u, krajem decembra prošle godine Veliki prezir objavio je i prvo vinilno izdanje – EP ,,Svetlost i dim”. Moći ćete da čujete kako zvuče i te četiri nove pesme, kao i stari hitovi.

Ulaznice za koncert Velikog prezira mogu da se kupe u pretprodaji po ceni od 500 dinara u kafeu Šikarica (Skadarska 22), prodavnici ploča Pinball Wizard Records (TC Eurocentar, Makedonska 30) i na svim prodajnim mestima Eventima. Cena ulaznice na dan koncerta iznosiće 700 dinara.

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.