PODELI

Grčki bend Their Methlab i novosadski bend Frakhtal nastupiće u ponedeljak 29. novembra u Fabrici SKCNS-a. Koncert počinje u 19.30 časova i trajaće do 21.45. Cena ulaznice je 400 dinara i moći će da se kupi na dan koncerta, na biletarnici Fabrike.

Their Methlab je započeo svoje muzičko putovanje 2011. godine u gradu Janina na severozapadu Grčke. Ova teritorija bogata je pejzažima postapokaliptične prirode, kroz koje struje melodije vetra i stapaju se sa moćnim planinama. Upravo ovi pejzaži, studentski način života i muzička scena grada, bili su prvi uticaji koji su formirali jezgro benda. Njihova muzika nastajala je tokom džemovanja, na kojima su kombinovali duge, teške, groovy i psihodelične melodije. “The Last Second” je njihov prvi full length album, a pre godinu dana objavili su i EP “Tsunami”, na kome se nalaze dve pesme koje su na određeni način omaž bendovima “Russian Circles” i “Tool”.

Frakhtal je instrumentalni trio iz Novog Sada. Nastao je 2017. godine, a aktivan je na sceni od 2019. godine. U svom zvuku nastoje da objedine dinamične i progresivne elemente iz težih žanrova sa ambijentalnim teksturama i detaljnim kompozicijama. Na koncertu će odsvirati pesme sa svog prvog EP “Plima”, koji će objaviti uskoro.

Koncert će se održati u skladu sa aktuelnim epidemiološkim merama Vlade Republike Srbije.