PODELI

Dolaze iz Kragujevca  i sviraće na bini “Bez prekida”.

Novosadsku publiku smatraju jednom od najboljih i zato se rado odazivaju pozivu severa.

Predstavljamo vam bend Čovek bez sluha.

Mikica Zdravković, osnivač i basista benda i mi razgovarali smo o bendu i planovima za narednu godinu.

 

 

 

Remix: U godini kada slavite punoletstvo lepe stvari ste nam priredili pred kraj godine. Objavili ste novi singl, svirate na NS Koncertu godine, u toku je slavljenička turneja…Šta je to posle osamnaest godina rada što vas pokreće da se sa istim žarom bavite muzikom?

Mikica:  Volimo muziku i taj virus je ušao u nas, protiv njega nema leka…..volimo ovo što radimo, jer je muzika jedna plemenita stvar.

Remix: U Novom Sadu ste već gostovali ove godine, na sreću mnogih nas, došli ste uprskos vanrednom stanju koje je vladalo zbog vremenskih uslova. Kakvi su vam utisci o novosadskoj publici i Novom Sadu uopšte?

Mikica:  Novi Sad mnogo volimo,  jako je lep grad i uvek se u njemu lepo provedemo, imamo jako mnogo bliskih prijatelja i kolega iz posla, a što se tiče novosadske publike jedna je od najboljih.

Remix: Album „Događaj dana“ objavljen je prošle godine i još uvek je aktuelan i slušan. Singlom „Ne veruj nikome“ , koji je objavljen u novembru, ste zaokružili tu priču. Krčka li se još šta novo?

Mikica:  Krčka se naravno…Laza je već nasnimio neke demo snimke svojih kompozicija, a Miki ima, ja mislim, nekoliko pesama spremnih za nove singlove benda ili album, ali on mudro ćuti, samo  ponešto nam otkrije. Na proleće bi trebalo da izađe i nešto novo.

Remix: Sa ovog albuma uradili ste spotove za dve pesme, „Gotovo je“ i „Ljubav je tamo gde stanujem ja“. Koliko je važno da se snimaju spotovi? Vi ih nemate baš mnogo, kao ni Six Pack, a opet imate bazu fanova u svakom ćošku zemlje i regiona.

Mikica:  Pa mislim da imati publiku ne znači da moraš imati i spot, nego je bitno imati dobru pesmu. Mi smo kroz ove godine stekli polako, ali sigurno u celoj zemlji i regionu jednu jako dobru bazu fanova i to kroz naše pesme, a spotove smo radili samo zato što su nužno zlo. Inače, ja lično ne volim spotove, ali moramo da ih radimo. Uskoro će i treći singl izaći sa albuma „Događaj dana“.

Remix: Ko vam je dao (opravdano) nadimak „šumadijski Ramonsi“?

Mikica: Ne znam tačno, ali mislim da je to moj kolega iz kragujevačkog Doma omladine, Vlada Paunović, jednom je negde napisao ČBS –šumadijski ramonsi i da se to odatle vuče..mislim da je tako.

Remix: Ja se sećam početka rada ChBS-a kada ste imali i saksofonistu u bendu. Koliko dugo je trajala ta faza odnosno od kada ChBS radi kao fantastična četvorka?

Mikica:  Ja lično rad benda Čovek bez sluha delim na dve faze….prva faza je prvih 8 godina kada smo kao bend snimili dva studijska albuma i prolazili kroz one mladalačke faze..menjanje instrumenata u bendu kao i članova sve do 2002. kada u bend ulazi, tada već etablirani i priznati pevač i tekstopisac, tada već kultnog i poznatog benda SIX PACK iz Smederevske Palanke. Mislim da je to bila dobitna kombinacija..ono što je njemu falilo dobio je imajući nas, a takođe i ono što mi nismo imali dobili smo njegovim dolaskom..i tako već deset godina krčimo put…

Remix: Miki nije u bendu od početka, ali je deo ChBS-a već dugo i jedan je od vaših zaštitnih znakova. Kako je njegov dolazak uticao na rad benda?

Mikica:  Kao što sam rekao u predhodnom pitanju, on je već starosedelac u ovom bendu, mi smo u ovoj postavi već deset godina svi zajedno…i uvek su pevači ili ti frontmeni bili zaštitni znaci benda.

Remix: Kakvi su vam planovi za narednu godinu?

Mikica: Da sviramo što više. Već imamo nekih desetak koncerta zakazanih za zimu i proleće 2013. 

Remix: Mnogo ti hvala na izdvojenom vremenu, a mi vam želimo u Novoj godini da nam budete zdravi, srećni, veseli, raspevani, mnogo koncerata i novih hitova 🙂 .

Mikica: Takođe sve najlepše, živi bili i vidimo se uskoro.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.