PODELI

 

U petak, 16. novembra 2012. godine, u novosadskoj Sinagogi održaće se Koncert mladih kompozitora Vojvodine, sa početkom u 20 časova. Organizator koncerta je Zavod za kulturu Vojvodine, uz pomoć Pokrajinskog sekretarijata za kulturu i javno informisanje. 

Koncert je deo projekta Zavoda za kulturu Vojvodine “Savremena kompozicija u Vojvodini”, sa idejom da pomognu mladim kompozitorima, koji retko imaju prilike da budu izvođeni i njihova dela objavljena. Glavni uslov za učešće na ovom koncertu je da delo bude komponovano za ovu priliku, čime se mladi umetnici i podstiču na stvaranje. Ovaj projekat, pored promovisanja mladih umetnika, daje doprinos i domaćim publikacijama, tako što će audio snimak sa koncerta biti objavljen u izdanju Zavoda za kulturu Vojvodine.

Sve kompozicije izvodi kamerni gudački orksetar pod vođstvom dirigenta Srpskog narodnog pozorišta Mikice Jevtića, okupljen za ovu priliku, a biće izvedene kompozicije Aleksandre Stepanović, Srdjana Todorovića, Ljubomira Nikolića, Tamare Basarić, Stanislave Gajić, Svetozara Nešića, Dorotee Vejnović, Nikole Pacek-Vetnića, Đorđa Markovića i gosta koncerta iz Italije Mariana Paternostera. Na koncertu će učestvovati kao solista i mlada pijanistkinja iz Novog Sada Nadežda Pajić.

Sve kompozicije na koncertu će biti premijerno izvedene, a ulaz na koncert je slobodan.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.