PODELI

U Pirotu je pre par meseci otvoren Omladinski kulturni centar, koji se, izmedju ostalog, bavi organizacijom kulturnih dešavanja u gradu.

U sklopu centra nalazi se i novootvoreno mesto za svirke u Pirotskoj sportskoj hali „Kej“, kapaciteta oko 150 posetilaca.

U ovom prostoru u nedelju, 21.10. koncert je održao sjajni kanadski bend Morre, a već u petak, 26.oktobra, nastupiće tri pirotska benda: Kuriri, Big Bug i Black joker.

 

Svirka počinje u 21 čas, a za sve ljubitelje autentične i inventivne pirotske rock scene ulaz je slobodan.

Kuriri su nakon osvojenog drugog mesta na Jelen demofestu 2010. i regionalne turneje „Love and unity tour“ morali da se rastanu sa pevačem Nenadom Antićem, koji se preselio u inostranstvo. Njegovo mesto zauzeo je Aleksandar Kostić (ex Anti-dote) i nastavili su sa pripremama za snimanje albuma, ali i koncertnim aktivnostima, kako u Srbiji, tako i u inostranstvu.

Pirotska publika nije imala prilike da ih čuje još od avgusta kada su bili predgrupa Van Gogh-u na fenomenalnom koncertu na pirotskom omladinskom stadionu. I pored personalne promene, ostali su dosledni svom prepoznatljivom muzičkom izrazu, a Kostićeva kreativnost i energija daju novu, svežu dimenziju radu benda. Njihovom svirkom počinje koncert u petak, a kao specijalni gost pojaviće se i Nenad Antić, originalni pevač benda.

 Big bug, vicešampioni Jelen demofesta 2011. i učesnici revijalnog dela na JDF 2012. privode snimanje albuma kraju. Tokom leta su nastupili na Moto susretima u Pirotu i Osveženje festivalu. Njihov jedinstven muzički i scenski nastup je odavno nadaleko poznat širom regiona, a Piroćanci će ponovo imati priliku da uživaju u već prepoznatljivim Big bug standardima „Deep space“, „High frequency man“ kao i nekim novim pesmama.

Black joker, nakon mnogo svirki i festivala tokom leta (Jelen demofest, drugo mesto na 46. zaječarskoj gitarijadi, moto susreti, festival Osveženje i koncert sa bendom Death saw u Pirotu) nastavljaju sa snimanjem autorskog materijala i klupskim svirkama po Pirotu i okolini, a u planu je snimanje prvog spota. Sem starih i dve nove autorske pesme „Eyes never lie“ i „Back from black“, bend će svoj set začiniti sa nekoliko obrada, po kojima su već postali prepoznatljivi.

Na kraju još jedan poziv svim fanovima pravog rock and roll zvuka da dodju na svirku u petak 26.10. od 21h u OKC Pirot, ulaz je slobodan.

Poslušajte ovde kako zvuče pirotski bendovi:

Kuriri

Big Bug

Black joker

Tekst: Vladimir Kostić Darkness

Foto: Ivana Jovanović

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.