PODELI

Dana 5. novembra 2016. biće tačno 22 godine od smrti Milana Mladenovića, frontmena grupe EKV. Tim povodom u klubu Mikser House u Beogradu tribute bend  Deca iz vode održaće četvrti tradicionalni novembarski koncert – veče “Sećanje na Milana Mladenovića”.

Ulaz na manifestaciju je od 21h, a početak koncerta je najavljen za 22h. Ulaznice su u pretprodaji u klubu Mikser House (Karađorđeva 46), Felix shop-u (TC Sremska i sprat) i Žila shop-u (Čumićevo sokače I sprat) po ceni od 400 dinara.

Koncert će trajati oko tri sata, a na repertoaru će se naći pesme sa svih šest studijskih albuma EKV-a, uključujući prvenac kao Katarina II i pesme Šarlo Akrobate. Pored matičnog benda koji čine Zoran Mladenović (gitara, vokal), Luna Škopelja (klavijatura), Lazar Ostojić (bas) i Nikola Rajović (bubnjevi) na bini će se po tradiciji naći i brojni gosti afirmisani muzičari koji će samostalno ili sa bendom svirati pesme EKV-a. Neki od potvrđeni su gudački kvartet Intermeco, Škopi (U škripcu, Babe), Trut (Babe, E-play), Marko Aleksandar Gajić, a uskoro će biti još novih imena.

Specijalni gost biće Ivan Ranković Raka bubnjar EKV koji je snimio sa bendom treći album “S vetrom uz lice” i “Live in Kulušić 1986”. On će svirati dve pesme, a pre toga će prisutne pozdraviti i upoznati sa nekim činjenicama i zanimljivostima o radu Ekatarine Velike u periodu kad je bio njihov član.

Bend Deca iz vode nastao je pre tri godine u Beogradu sa idejom da se koncertno, audio i vizuelno reafirmiše opus Milana Mladenovića i grupe Ekatarina Velika i prve dve godine održavao je koncerte u klubu Blue Moon, dok je prošle godine napravio veliki događaj u Mikser House.u kojem je prisustvovalo preko 800 ljudi uz projekciju filma, fotografija, spotova i goste. Od tada sa tim programom i projektom obilaze dosta gradova u Srbiji, a taj program imali su priliku da vide i ljubutelji EKV-a i u Zagrebu, Rijeci i Skoplju, a uskoro i u Crnoj Gori i Sloveniji.


Za kratko vreme ceo projekat i bend je pobrao simaptije kako publike tako i stručne i muzičke javnosti i često dobijaju epitet najvernijeg i najboljeg EKV tribute benda koji je ikad postojao. Sa bogatijim i novim programom “Deca iz vode” vas pozivaju na još jedno veče divnog druženja i uživanja u pesmama koji volimo, a po rečima večine učesnika ovakvi koncerti ostaju u pamćenju dugo vremena jer je atmosfera fenomenalna, energija sa bine odlična a publika po pravilu euforična.