PODELI

Sastav „Zemlja gruva!“ održaće koncert u Pančevu, 29. novembra sa početkom u 21 čas, u novoj dvorani „Apolo“ Doma omladine Pančevo.

Reč je o jednom od najbrojnijih i najpopularnijih bendova na srpskoj muzičkoj sceni. Karte se mogu naći u prodaji na blagajni Kulturnog centra Pančeva, po ceni od 400 dinara, i na dan koncerta u dvorani „Apolo“ po ceni od 600 dinara.

„Zemlja gruva!“ je ubrzo nakon izdavanja debi albuma “WTF is gruvlend?” (2010) za sopstvenu etiketu, stao rame uz rame sa najuticajnijim srpskim i regionalnim muzičarima. Pored zapaženih nastupa na „Beoviziji“ 2008. i 2009. godine, osvajanja „Oskara popularnosti“ u kategoriji „Novi zvuk” za 2010. godinu, osvajanjem nagrade za „Hit godine“ „Pop mašine“ radija B92 i nagrade za Najbolji album godine (2010) po mišljenju čitalaca muzičkog portala „Popboks“, „Zemlja gruva!” je za kratko vreme napredovala od klupske atrakcije u pojavu kakva se odavno nije desila na domaćoj sceni. Nastupali su u zemljama regiona i imali zapažene svirke poput velikog solističkog koncerta 2011. godine.

Sastav “Zemlja gruva!” prvi je učinio dostupnim svoj debi album “WTF is gruvlend?” za besplatno preuzimanje putem vebsajta www.gruvlend.net.

Za godinu i nešto dana od izdavanja, album je zabeležio oko 40.000 preuzimanja samo sa zvaničnog sajta, dok je na zvaničnom Youtube kanalu benda broj poseta odavno premašio 1.000.000.