PODELI

 

Studentska organizacija EESTEC LC Novi Sad u želji da studentima i diplomcima Univerziteta u Novom Sadu predstavi mogućnosti zaposlenja i razvoja karijere u kompanijama koje posluju u našoj zemlji, organizuje KONTEH – Sajam poslovnih mogućnosti i struĉnih praksi, 22. i 23. marta 2017. godine na Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu.

KONTEH, koji se održava po jedanaesti put na Fakultetu tehničkih nauka, predstavlja jedinstveni sajam koji, pored prilika za zapošljavanje, nudi i raznovrsnu ponudu stručnih praksi, i kao takav može da poveže kompanije sa dve bitne tačke za njihov razvoj: obrazovnim institucijama i ljudskim resursima (studentima, odnosno diplomcima kao kandidatima za posao).

Sajam je prvi put organizovan 2006. godine kao inicijativa da se posetiocima pruži prilika za zaposlenje, kao i raznovrsna ponuda stručnih praksi, a kompanijama omogući povezivanje sa obrazovnim institucijama i najkvalitetnijim kadrom. Ove godine, generalni pokrovitelj Sajma je kompanija Vega IT Sourcing, koja se bavi razvojem softverskih rešenja za strane klijente. U toku Sajma kompanije izlagači će, među kojima se nalaze RT-RK, Naovis, Rendered Text, Levi9, Devtech, EXLRT, TMNS, NovaLite, Microsoft, imati priliku da predstave svoju delatnost studentima, kako pomoću propagandnog materijala i kroz neposredni kontakt sa njima, tako i kroz prezentacije koje će biti otvorene za sve posetioce. Studenti i kandidati za posao će, sa druge strane, imati priliku da se upoznaju sa radom najuspešnijih kompanija u našoj zemlji, informišu o otvorenim pozicijama u tim kompanijama, uruče svoj CV na licu mesta poslodavcima za koje su zainteresovani ili ga ostave u elektronskoj bazi koja će biti na raspolaganju svim kompanijama-učesnicama tokom narednih godinu dana. Zainteresovani svoj CV mogu registrovati na sajtu www.konteh.org kao i na nekom od CV pultova za vreme Sajma. Garant kvaliteta Sajma je njegovo proglašenje za najbolji sajam zapošljavanja od strane Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu 2007. godine. Ove godine akademski program počinje ponedeljkom, 20.-im martom. Tokom ponedeljka i utorka, održaće se radionice Nacionalne službe za zapošljavanje, predavanja profesora sa Fakulteta tehničkih nauka i prezentacija master smerova sa Fakulteta tehničkih nauka.

O svim dešavanjima tokom sajma KONTEH više informacija na www.konteh.org i društvenim mrežama.