PODELI

U četvrtak 19. marta, sa početkom od 17h u Studiju M, novosadska publika će imati jedinstvenu priliku da prisustvuje Master class-u KOYA: Londonsko iskustvo i šunjanje kroz britansku muzičku industriju, a nakon toga i koncertu benda TRESE.LUPA.UDARA. koji je od strane muzičke kritike prepoznat kao esencija rock’n’roll zvuka.

M Lab klinka je projekat čiji je autor i domaćin Vasil Hadžimanov i koja je svoj prvenac imala u oktobru prošle godine kada je istaknuti saksofonista i kompozitor Davi Binney održao prvi master class a kasnije i koncert sa Vasil Hadžimanov bendom.

Ove godine, M Lab klinika ima tu čast da ugosti muzičara koji je originalnošću i svojim autentičnim pristupom obeležio srpsku rokenrol scenu i sa bendovima Šarlo Akrobata i Disciplina Kičme ispisao važne stranice muzičke istorije ovih prostora – Koja (Dušan Kojić) koji će nam od 17 časova na Master class-u pričati o razlozima odlaska iz zemlje, iskustvima sa engleskim muzičkim establišmentom i andergaundom, ali i paralelama između domaće i britanske muzičke industrije. Nakon toga sa početkom u 21 čas u M Lab klinici očekuje nas ekskluzivni nastup mini-supergrupe Trese.Lupa.Udara.!

Trese.Lupa.Udara. je ad-hoc postava, koju čine Koja (Disciplin A Kitschme, ovog puta solo gitara + vokal), Švaba (Električni Orgazam/The Restless, bas + vokal), Vul (Disciplin A Kitschme/ Popečitelji, bubnjevi), uz prateće vokale koje obezbeđuju Manja (Disciplin A Kitschme) i Đurđica (The Restless).

Repertoar Trese.Lupa.Udara. ukrašen rock standardima i glam rock himnama, pre svega je baziran na Kojinoj muzici iz filma “Kako je propao rokenrol”. Film “Kako je propao rokenrol” po mišljenju mnogih predstavlja kulminaciju svih stremljenja osamdesetih u Jugoslaviji, odnosno uspešnu završnicu jednog izuzetno kreativnog umetničkog perioda jugoslovenske kulture, koju je, kao i sve ostalo, razvalio bratoubilački rat. Koja je u filmu ovekovečio i oživeo prvog, možda i jedinog rokenrol superjunaka poznatog kao Zeleni Zub.

Ulaz na Master Class KOYA: Londonsko iskustvo i šunjanje kroz britansku muzičku industriju koji počinje u 17 časova je besplatan. Ulaznice za koncert TRESE.LUPA.UDARA. koji je zakazan za 21 čas se mogu kupiti u Gigstix prodajnim mestima po ceni od 500 dinara. Ulaznice će biti dostupne i na ulazu Studija M 19. marta po istoj ceni.