PODELI

Debi album kragujevačkog instrumentalnog sastava Špajz, pod nazivom “Ovaj lift nema vrata!”,  objavljen je u digitalnom obliku za online etiketu “Druga stvar” i kao fizičko izdanje za kragujevački SKC.

“Ovaj lift nema vrata!” snimljen je u februaru 2014. godine u sali nekadašnjeg bioskopa “Šumadija”, po principu “svi zajedno“, bez nasnimavanja. Album donosi 12 žestokih instrumentala kojima Špajz uspešno spaja nespojivo, i vrlo hrabro definiše svoj pravac.
Špajz je nastao u martu 2010. godine u Kragujevcu. Gitaristi i drugari iz zgrade, Vladimir Maksić i Darko Đorđević, zajedno sa basistom Stankom Milačićem i tadašnjim bubnjarem Nenadom Jankovićem pokreću priču zvanu Špajz stvarajući muziku tokom zajedničkih džemovanja.

U pitanju su instrumentali u kojima se mogu prepoznati različiti uticaji, a koja povremeno zvuči i kao odlična filmska muzika. Od 2012. godine na bubnjarsku poziciju dolazi Aleksandar Furunović (Fitnes) sa kojim bend pravi nove pesme i dobija na energiji. To je trenutak kada se kao, producent u priču, uključuje i Saša Furunović (Popečitelji, Fitnes) i bend, nakon snimanja dvostrukog singla U slučaju opasnosti razbiti sistem, počinje rad na prvom albumu.

Album se može preslušati OVDE.