PODELI

U subotu 15. decembra u Caffe baru Sport Stars, koncert će održati Nenad Marić, poznatiji kao Kralj Čačka, kantautor, slikar i pesnik. 

Kralj Čačka krajem novembra objavio je novi singl “Mama kupi mi propeler”, što je druga pesma koja se nalazi na albumu “Spusti svetlost na put”.

Nakon nagrade “Strune od svetla” koju je dobio 2017. godine, Miloš Zubac, jedan od članova žirija za Kralja Čačka rekao je:

„Njegove su pesme autentičan amalgam različitih žanrova, globalnog i lokalnog, kosmpolitskog i mesnog duha, uspešna formula urbanih i folklornih stilova i obrazaca, iza koje stoji jedan naizgled nonšalantni muzički alhemičar, a u biti – veoma zainteresovan i dubokoemotivan čovek. Kralj Čačka je ličnost kakva je nedostajala srpskoj muzici, neko ko će biti jednako pristupačan i razumljiv poklonicima dobre narodne i starogradske pesme, koliko i privrženicima džeza, bluza i rokenrola. Takvu sintezu svakako može da ostvari samo onaj ko sebe smatra kraljem – ma kako u tom imenovanju bilo samoironije, naročito jasne onima koji poznaju značenje toponima Čačak”.

Koncert počinja u 22h, ulaz je slobodan uz dodatnih 30 dinara na piće.