PODELI

Knjižara Bulevar Books 10. 11. 2016. proslavila je svoj peti rođendan i tim povodom ugostila Nenada Marića, poznatog pod umetničkim imenom Kralj Čačka

Sa početkom u 20 časova održana je promocija zbirke pesama “Na margini” koja se pojavila na nedavno završenom Sajmu knjiga u Beogradu i ovo joj je prvo predstavljanje publici.
Kako kaže Kralj Čačka, ovu zbirku pesama izdao je zahvaljujući nagovoru  Flavija iz izdavačke kuće LOM. U ovoj zbirci nalaze se pesme koje su uglazbljene, ali i one koje nisu, bar ne još uvek. Zanimljivo je da knjigu možete naći sa plavim i narandžastim koricama. Sadržaj je isti samo je pitanje koja vam boja više prija.

Na pitanje, da li prvo stvara tekstove ili muziku, Kralj Čačka je odgovorio da iako nema pravila, uglavnom stihovi nađu svoju muziku. Kada je reč o inspiraciji, ovaj kantautor je govorio o tome da pisanje doživljava kao neki vid olakšanja, preživljavanja. Uz knjigu je pripremljen i CD sa dve pesme, “Naći ću izlaz” i “Na margini” koje predstavljaju i najavu za ploču na kojoj radi.

kralj_cacka_promocijans
Nakon razgovora o zbirci, pisanju pesama i stvaranju muzike, Kralj Čačka je prisutnima priredio i svirku koja je dočekana sa oduševljenjem.

Čule su se pesme kao što su “Zemlja snova”, “Pad u Ljigu”, “Predveče”, “Konac nam je pretanak”, “Kako izgleda jutro”…
Jedna od potvrda da Kralj Čačka zaslužuje pažnju jeste i to što smo među  mnogobrojnim posetiocima uočili i osnivača kultnih novosadskih bendova Luna i La Strada, dobitnika NIN-ove nagrade, Slobodana Tišmu dok će ljubiteljima “Državnog posla” biće drago kada čuju da je u publici takođe bio i Dragan Torbica odnosno Nikola Škorić.

Nakon novosadske promocije u planu je promocija knjige u Beogradu.

Mina Erić

Foto: Ivana Jovanović