PODELI

Kraljevački bend Krstaši predstavili su spot za pesmu “Pogledaj me“ sa albuma „Noć“ u izdanju Metropolis Musica. Spot je uradio Nebojša Simeunović Sabljar iz benda Dža ili Bu.

Krstaši su hard n heavy, punk, rock bend iz Kraljeva. Početkom 2010. Vladimir Krunić okuplja ekipu koja kreće sa aktivnim probama i svirkama u tada aktuelnim kraljevačkim rockenroll klubovima. Bend je više puta menjao svoj sastav. Prvi pomak ka ozbiljnijem radu bend dobija dolaskom Strahinje Đorđevića na mesto bubnjara. U periodu od 2012. do 2015. godine bend nastupa po klubovima širom Srbije. Autorski rad je jedna od stvari na čemu je bend ozbiljno radio i ulagao dosta vremena, pa samim tim i činjenica da je bend prvi album radio pune četiri godine.

Oktobra i novembra 2015. godine bend ulazi u studio i snima svoj album prvenac u studiu “Quart” u Zemunu. Na njemu rade kao tonski snimatelji i producenti Ivan Nikolić Coki koji će se kasnije i priključiti bendu kao druga gitara i Zoran Timotijević Zoks koji preuzima ulogu tonca benda Krstaši. Nastupom na Majskoj Gitarijadi u Ljubičevu Krstaši osvajaju 3. mesto, a u decembru iste godine nastupaju i na Pozitivnom Kocertu u Novom Sadu. U maju 2016. godine Krstaši potpisuju ugovor sa izdavačkom kućom “Metropolis” koja već u julu stavlja u prodaju prvi album benda pod nazivom “Noć”. Krstaši sada nastupaju u sastavu Vladimir (vokal), Milan (gitara), Coki (gitara), Rale (bass), Strahinja (bubnjevi) i vrlo su aktivni svirajući svoj rad širom Srbije. Vredi pomenuti da je bend 2016. godine nastupao i na Lovefestu u Vrnjačkoj Banji i Aero Rock Festivalu i tri godine uzastopno na Street Art festivalu u Kraljevu.

Foto: promo