PODELI

U bioskopu Arena Cineplex u Novom Sadu ovog vikenda pretpremijerno je prikazan animirani film „Kruds“.

Iz radionice „Dreamworks Animation“ stigla je priča o porodici pećinskih ljudi urađena u 3D tehnologiji u kojoj su istinski uživali svi posetioci.

Odlični 3D efekti pružali su nam osećaj da smo i sami deo filma. Na momente smo imali utisak da zajedno sa Krudsima lovimo ili se nalazimo u oblaku prašine.

Neobična šestočlana porodica Kruds opstala je u praistorijskom dobu zahvaljujući brižnoj glavi porodice, Gragu, kojem je glas pozajmio Dragan Vujić. Vujić je bio i reditelj sinhronizacije ovog animiranog filma.

Grag je porodicu držao u pećini, osim kada su išli u lov, kako bi ih spasio sigurne smrti koja vreba svuda van njihovog doma.

Njegov posao otežavala mu je ćerka Ip, uvek željna avanture i otkrivanja novog. Ip je, zahvaljujući svojoj radoznaloj prirodi, u život porodice Kruds uvela Gaja, mladića punog ideja koji im se pridružio na jednom neobičnom putovanju i time je život porodice Kruds dobio novu dimenziju.

Usled pomeranja kontinenata i prirodnih katastrofa, Krudsi ostaju bez svoje pećine i time bivaju primorani da krenu u avanturu i potragu za novim domom što tata Graga jako teško podnosi.

Na tom putovanju desiće se stvari koje će promeniti odnose u porodici i gde će do izražaja doći požrtvovanost i ljubav.

“Kruds” obiluje komičnim situacijama, naročito u momentima naglašavanja “ljubavi” Graga i njegove tašte.

Iako je radnja smeštena u praistoriju, ova porodica se ne razlikuje od današnjih samo je njihov način življenja drugačiji.

Nećemo vam otkrivati sve detalje filma već preporučujemo da pogledate ovu neverovatnu avanturu jedne “obične” pećinske porodice.

Svi smo mi pomalo Kruds :).

Nakon današnje projekcije novosadsku publiku su pozdravili Dragan Vujić i Ivana Popović (Ip). Ostali članovi ekipe bili su sprečeni da dođu, a među njima su i Đurđija Cvetić koja je pozajmila svoj glas babi, Vesna Paštrović koja je pozajmila glas za dva lika – mami i mlađem bratu Ip i Stevan Piale koji je pozajmio glas Gaju.

Inače u originalu tati Gragu svoj glas je dao Nikolas Kejdž.

Ivana Jovanović