PODELI

Još jedna muzička poslastica sprema se za ovogodišnji INmusic festival. Kuroma je vrlo zanimljivi i intrigantni muzički projeakt Hanka Sullivanta, člana benda MGMT, kog ćemo gledati na ovogodišnjem INmusicu i benda The Whigs.

U ovom četveročlanom projektu, pridružili su mu se Simon O’Connor (Amazing baby), James Richardson (MGMT) i Will Berman (MGMT). Kuroma su upravo završili rad na albumu “Kuromarama”, koji je producirao Benjamin Goldwasser, a priliku da ga čujemo imaćemo na OTP World Stageu devetog INmusic festivala koji će se održati od 23. do 25. jula na jarunskom Otoku mladosti.

Projekat Kuroma započeo je 2007. godine, a već sledeće godine izašao je EP “Paris”, a zatim i album naziva “Psychopomp” 2010. godine. Usledila je turneja na kojoj su svirali sa cenjenim imenima poput MGMT, Primal Scream, Tame Impala i The Whigs. Najveći deo 2013. godine Kuroma su proveli na turneji s MGMT, a samo u severnoj Americi odsvirali su više od 60 koncerata.

Muzika Kurome mogla bi se opisati kao organski, nepolirani, psihodelični elektro-pop sa primesama klasičnog rocka, skup eksperimenata koji vrlo lako ponese slušaoca. Prvi album “Paris” ispao je internetski fenomen i zaradio vrlo dobro kritike. Kuroma se pridružuje line upu festivala koji do sada uključuje sastave The Black Keys, Pixies, MGMT, Flogging Molly, Bombino.

Ulaznice za INmusic festival mogu se kupiti u Tisak Media centrima širom hrvatske i u Dirty Old Shopu u Zagrebu, te putem Tisak Media Webshopa i sistema Entrio po ceni od 299 kuna.

http://www.youtube.com/watch?v=eqkxLhlHqHE