PODELI

Džez i soul pevačica Lena Kovačević je nakon odličnog albuma prvenca “Dobar dan za pevanje”, nedavno snimila spot za pesmu “San”, kojim je najavila izlazak drugog albuma, koji između ostalog sadrži obrade poznatih domaćih pop i rok hitova. Ovo je ujedno i povod Leninog gostovanja u emisiji Jelen Top 10.

U razgovoru o dosadašnjoj karijeri i muzici koju stvara, Lena je za svoj novi album rekla da je nešto više u pop maniru, samim tim što se sastoji od obrada nekih njoj dragih kompozicija Bajage, Dina Merlina, Đorđa Marjanovića i drugih, kao i nekoliko orginalnih pesama sjajnih autora sa naših prostora.

“To je jedan lep kolaž stilova koje volim – popa i džeza“, kaže Lena, koja će se kroz razgovor podsetiti i saradnje sa muzičarima sa svih strana sveta, kao i brojnim kolegama iz Srbije i regiona. Lena će u studiju izvesti numeru “Nisi me bio vredan ti” sa novog albuma „San“, a kao novitet na listi, publika će videti spot za naslovnu numeru sa novog albuma.

Drugi ovonedeljni gosti, Kazna za uši, predstavljaju novu pesmu “Tamo na mostu” koju će bend izvesti u studiju Jelen Top 10. Grupa koja je nastala u jesen 1986. godine u Beogradu, iskristalisala se, kako oni vole da kažu, iz niza školskih sastava koje je predvodio pevač i gitarista Ivan Đorđević Ivek. I danas, posle više od 20 godina od prvog javnog nastupa, KZU i dalje proizvodi neograničenu količinu energije svojim deformisano lucidnim zvukom koji ne ostavlja ravnodušnim čak ni muzičke kritičare najistančanijeg ukusa.

Gledaoci će ove nedelje biti u prilici da, osim razgovora sa gostima, pogledaju i aktuelnu Jelen Top 10 listu, na kojoj su, kako su već navikli, predstavljene najbolje aktuelne pop i rok numere sa domaće scene.

Voditelj emisije Jelen Top 10: Jugoslav Pantelić

RTS 1, nedelja, 6. oktobar – 23.50h

RTV Studio B, sreda, 9. oktobar – 21h

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.