PODELI

Jubilarno 15. izdanje Tabor Film Festivala i ove će godine imati bogatu muzičku ponudu, a nova najavljena imena su Let 3, Porto Morto, Lovely Quinces i Dr. Smeđi Šećer. Oni će se na pet bina, koliko ih ovogodišnji TFF ima, pridružiti Urbanu, My Baby, Antenatu i J.R. Augustu. Ostatak muzičkog programa će biti uskoro objavljen. Cena super early bird ulaznica u koje je uključen i kamp je 145 kuna i  mogu se kupiti još samo  do 1. aprila, a nakon toga će cena ograničenog kontingenta ulaznica biti 165 kuna do 15. maja. Svi detalji oko ulaznica i kampa mogu se saznati OVDE.

Uz glavni filmski program, međunarodnu i domaću konkurenciju u kojoj se reditelji takmiče u nekoliko kategorija, u propatnom filmskom programu Festival donosi retrospektivu filmova  uspešne slovenačke animatorke Špele Čadež koje će predstaviti Maja Kranjc. Britanski kritičar mlađe generacije Michael Pattison podeliće sa posetiocima iskustva s brojnih putovanja na filmske festivale širom sveta. Za Tabor je pripremio i svoj izbor najboljih kratkometražnih filmova. Program Zagorski specijal ove godine predstavlja animatora Marijana Lončara iz Krapine, a posetioci će ponovo moći uživati u evropskoj filmskoj “reprezentaciji” u programu EFA-e “Kratki su bitni!”. I ove godine sinonim za opušteno gledanje filmova biće program “Noć žive publike”, dok se u programu “Sound&Vision” kratki filmove u live svirci odevaju u novo muzičko ruho.

Posebnost ovogodišnjeg Tabor Film Festivala biće i brojne radionice, predavanja i promocije knjiga. Posetioci će moći čuti zanimljivu priču o knjizi „Horizonti ateizma: prepiska o vjeri, znanosti i smislu života“, zbirku od 22 pisma koja su tokom šest meseci 2016. godine razmenili Pavel Gregorić i Željko Porobija, dvojica ateista sasvim različitih životnih puteva. Željko Porobija bio je pastor i dekan adventističke škole u Maruševcu koji je izgubio veru pod teretom naučnih činjenica, a Pavel Gregorić je sveučilišni profesor filozofije koji nikada nije bio vernik niti je osetio “zov transcendentnog”. Premijerno će se na Tabor Film Festivalu održati i DJ radionica pod palicom DJ Venoma, dobitnika brojnih nagrada i višestrukog prvaka Hrvatske u dj-ingu. Svi zainteresirani moći će naučiti osnove dj-inga: od miksanja i odabira muzike preko računarskih programa do scratcheva i beat jugglinga.

Prevoz će i ove godine biti osiguran iz Zagreba, kao i festivalski shuttle koji će povezivati sve najvažnije festivalske lokacije tokom njegovog trajanja. Kamp će biti otvoren dan pre i dan nakon Festivala. Svi posetioci imaće posebne popuste na ulaznice za Terme Olimia i Terme Tuhelj koje se nalaze nedaleko od Desinića, a oni mamurni će se svako jutro osvežiti na Veronika Mamurluk Korneru u organizaciji mini mljekare Veronika. Ljubitelji dobrog džeza moći će uživati na Grešna Gorica bini uz zagorske delikatese i dobru kapljicu.