PODELI

U periodu jul – avgust 2017. ploveći kulturni centar, Brod Teatar, usidren je na obali Dunava, na Beogradskom keju (pored mosta Duga) i ponuditi 2 meseca sadržaja na reci. Osnovna ideja programa je da se kroz koncept “otvorenih vrata” razvija saradnja kulturnih aktera i umetnika sa jedne strane, a sa druge strane da se ponudi kvalitetan, raznovrsan i dostupan kulturni program publici. Kao i prethodne dve godine su na 1255. kilometru Dunava, nećete ih promašiti. Vidimo se svakog dana u večernjim časovima (osim nedelje). Detaljnije o svim programima možete pogledati ovde.

PROGRAM:

Avgust 14. 2017.

18h: “Kostim kreiranje scenskih kostima”, SCEN

U saradnji SCEN – Centra za scenski dizajn, arhitekturu i tehnologiju i SKCN-a, tokom leta će biti organizovane radionice u različitim domenima scenskog dizajna – od radionica posvećenih oblikovanju scenskog prostora i prostora igre do radionica scenografije i kostima.

U uvodnom delu, radionica bi se bavila kratkim pregledom istorije kostima jedne epohe. Silueta kostima iz te epohe kasnije će biti osnova za dalji rad. U ovom delu se dobija i tekst priče na osnovu koje se radi kostim. Cilj je učenje prepoznavanja kostima određene epohe na osnovu siluete. U drugom delu ,radionice učesnici,na unapred zadatim papirnim modelima,vrše različite kolorističke i kolažne intervencije kako bi napravili kostim po sopstvenoj ideji. Radionica se završava oblačenjem svih likova iz priče, po sistemu igre “Obuci Cicu”. Radionicu vode: Dragana Pipović i Darinka MIhajlović

21h: “Kad je Francuz upoznao Srpkinju” – predstava

Posle uspešnog šoua : FRANCUZ U SRBIJI , evo novog naslova : KAD JE FRANCUZ SREO SRPKINJU. Arno je glumac i stand-up komičar. Jovana je talentovana džez pevačica. Oni odlučuju da naprave šou zajedno. Gluma i pevanje. Kada se Francuska sretne sa Srbijom… i zavoli je ! To je ljubavna priča o Francuskom slikaru Pjeru Belvilu i džez pevačici Jovani Jovanović u Beogradskom « ludilu ». ORIGINALNA PRIČA SA DŽEZ KLASICIMA. Umetnici : Jovana Milošević (pevačica i glumica) : srpska džez pevačica, nastupa kao solo pevačica po Beogradu, Srbiji, Holandiji i Francuskoj. Takodje je i član benda MARAQYA.

Arno Amber (glumac i pisac) : Arno je rođen u istočnoj Francukoj. Ubrzo se preselio u Pariz gde je otkriosvoju strast prema glumi. Radio je “one man show” 3 godine u Parizu : “Et si c’était moi “. I kao pevač-glumac u komadu za decu : “La Fée Mito”. Tvorac je “web-serie” : “Le métier de comédien pour les nuls” i kanala na Youtube : “Jisamédia”. Glumio je na francuskoj televiziji.

Vladan Veljković (pijanista) rođen je u Leskovcu a završio je muzičku školu Stanislav Biničkil, zatim se upisao na sudije džez klavira na FMU-u u Beogradu. Svirao je u RTS-ovom BIG BEND-u i sa najboljim svetskim džez muzičarima kao što su: Duško Gojković, Gregory Hutchinson, Kyle Eastwood….

22h: “Gimme Danger” režija Jim Jarmusch – “Dok’n’Ritam” festival u Novom Sadu, DKSG   

Dokumentarni film o jednoj tako uticajnoj rok grupi kakva je The Stooges je veliki izazov za reditelja. Ali, ovaj film nije samo dokumentarac – to je posveta, film o počecima, zvezdanim trenucima, usponu, padu i neočekivanom uskrsnuću ove grupe. Reditelj i doživotni fan Studžisa Džim Džarmuš napravio je prvoklasan portret jednog od najozloglašenijih, najuticajnijih i najbeskompromisnijih rokenrol bendova ikada, predvođenog Igi Popom.

Avgust 15. 2017.

19.30h: film “Jedna priča” (Rusija) / bioskop

Avgust 16. 2017.

18h “Instalacije od recikliranog materijala”, kompozicije od ambalažnih limenki, Raspustilište

I ovog leta nastavlja se tradiciju programa radionica na brodu “Brod Teatar”.

Zajedno sa prijateljima iz RASPUSTILIŠTA spremljen je odličan provod na “Brod Teatru” (kod mosta Varadinska duga). Svake srede od 18 časova od 12. jula do 30. avgusta će se održavati razne likovno-kreativne radionice. Grupni rad. Radionica je namenjena deci starosti od 6 godine. Nije potrebna prethodna najava. Materijale obezbeđuju organizatori.

21h “Hod po vatri” (Stapki v oganya/Steps in the fire, Bugarska, 2015, 50 min) Festival evropskog filma

Režija: Andrey Hadjivasilev, Melody Gilbert

Prvi dokumentarni bugarski film koji govori o starom običaju hodanja po užarenom uglju.

Avgust 17. 2017.

21h Ciklus filmova Milorada Milinkovića, “Peti leptir”

Aleksa, trinaestogodišnjak bez roditelja, zajedno sa svojim prijateljima iz Doma za nezbrinutu decu biva upleten u misterioznu igru sa onostranim, iza koje stoji zli mag, advokat Jovica Vuk. Lukavi starac koristi vidovitog dečaka da dopre do Zlodolaca, pripadnika tajnog reda srednjovekovnih ratnika kadrih da vidaju smrtonosne rane i tako menjaju tok istorije. Očajnički želeći da se domogne njihove tajne besmrtnosti, Jovica Vuk sa hordom svojih jezivih poslušnika kreće na mistične vitezove. Tu, na drevnim vrletima planine Tare, dogodiće se nešto što niko nije očekivao…

Avgust 18. 2017.

21h predstava: “Ona”, autorski projekat Mie Knežević, MIne Cocić i Jelene Đulvezan

Autorski projekat Mie Knežević, Mine Cocić i Jelene Đulvezan, nastao iz razgovora, improvizacija, ženskih blogova Magde Janjić i “Woderful failure” Tatjane Tucić, i motiva preuzetih iz drame HANA i HANA M. Perić Kraljik poslužili su samo kao inspiracija i pokretač za istraživanje. Lik je iz tog razloga zadržao isto ime – Hana, kao omaž, iako se Hane u ove dve drame veoma razlikuju. Hana bežeci iz lekarske ordinacije, a zapravo bežeci od svojih problema i strahova, kao i mnogo puta do tada u životu, doživljava saobraćajnu nesreću i pada u komu. U tom trenutku se “cepa”, pojavljuje se još jedna Hana (Hana II). Tokom predstave saznajemo ko je ta žena i zašto je takva postala, kroz njena sopstvena preispitivanja i prisećanja na osobe i trenutke koje su nju i njen život oblikovale. Na kraju otkrivamo da li je ona spremna da se suoči sa sobom, da prihvati sebe takvu kakva jeste i da se probudi.

Avgust 19. 2017.

21h koncert sastava: “Istanbul night”, world music, Zrenjanin

Grupa Istanbul night postoji kao trio od 2013 godine. Grupa se bavi svetskom muzikom, muzikom ambijenta, transa i obradama Sefardskih pesama. Nastupali smo na festivalima: Todo mundo – Dom omladine Beograda, Budapest Ritmo-Mupa,Balagan café Firenca,Etnofest-Palić, Ethnocom-Pančevo, Korzofest-Zrenjanin, Terra Acustica-Kikinda. Samostalne koncerte u sali Amerikana u Domu omladine Beograd, u emisiji M ključ u studiju M u Novom Sadu, u muzeju Bačka Topola, u Etno kući u Grockoj, klubu Zeleno zvono u Zrenjaninu,Beach bar Prasowski Rijeka. Svirali smona promociji časopisa Etnoumlje u gradskoj kući u Zrenjaninu. Imamo dva snimka na jutubu. 2016 smo snimili prvi album pod nazivom Istanbul night modes and impressions on sufi and Sefardic songs. Prva promocija je bila u emisiji radio Beograda Disco 3000 zatim u klubu Bassic u Zrenjaninu i Jevrejskoj opštini Beograd. Takođe nas snimak Sufi preludijum je na kompilaciji World music Serbia prezentovan na Womex sajmu u Budimpešti 2015. godine.

Vidimo se na brodu “Brod Teatar”!