PODELI

U organizaciji Studentskog kulturnog centra Novi Sad i Francuskog instituta u petak 14. decembra u SKCNS Fabrika koncert će održati francuski sastav “Lussi In The Sky”. Početak koncerta je u 22h.

Rečenica koja sumira događaj najbolje: Francuski seksipil pomešan sa funkom, popom, psihodelic rokom upakovano u jedan odličan cabaretski nastup. Lussi in the sky je mlada francuska zvezda u usponu, čija je karijera počela 2008. godine kada okuplja bend i počinje da svira kao predgrupa velikoj zvezdi nove francuske šansone Anaïs.

Naredne dve godine obilazi Francusku uzduž i popreko i stiče određenu popularnost koja joj omogućuje da 2011. godine snimi prvi EP koji doživljava veliki uspeh na iTunes-u i na francuskim pop chartovima.

Negujući mešavinu fanka, popa osamdesetih, psihodeličnog roka i elektronske muzike, Lussi in the sky karakterišu veoma atraktivni scenski nastupi. Pored svoje muzičke karijere, Lussi in the sky u Francuskoj među mladom generacijom ima status modne ikone, zahvaljujući svojim modnim kreacijama

Kao podrška nastupa, senzacionalni, dobro znani, sastav Multietnička Atrakcija.

Multietnička Atrakcija muziku i zvuk, najprodorniju i najjasniju emociju, koristi kao alat za ostvarivanje i proizvodnju jasne slike filtriranog i proživljenog sveta. Sublimacijom savremenog društva u kome živi, Atrakcija svoj izraz neminovno naziva progresivnim rock and rollom. Pažljivo osmišljeni i unikatni nastupi sigurno su najveća atrakcija Atrakcije.

Multietnička Atrakcija u obliku kakav je danas, svoje prve korake beleži juna 2008. godine. Prvom izdanju predhodilo je dosta nastupa, koncerata i rada na specificnom izrazu. Prva i za sastav važna potvrda rada je nagrada web magazina POPBOKS za Najbolji novi bend 2008. godine, , usled čega je i snimljen prvi album Multietnicke Atrakcije u produkciji studija Digimedia. Sastavu je značajan podstrek bilo osvojeno prvo mesto na 13. Art and Music festivalu u Puli.

Multietnička Atrakcija su: Osman Ahmed (bubnjevi, vokal) i Demir Ahmetović (bas, prateći vokal).

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.