PODELI

Sinjski M.O.R.T. pobednici su prvog izdanja RockOff festivala novog zvuka u organizaciji Hrvatskog društva skladatelja.

Odsviravši svoj singl „Nina“ na finalu u velikom pogonu zagrebačke Tvornice, ovi punk blues alkari oduševili su žiri u sastavu Hrvoje Horvat, Josipa Lisac, Damir Martinović Mrle, Pavle Miholjević i Jura Ferina i osvojili novčanu nagradu od 20.000,00 kuna.

Subotnje finale bilo je kulminacija festivalskih događanja i koncertnih predstavljanja bendova u Malom pogonu. Nastupilo je svih 18 bendova: And the kid, Big strip gorila, F5, Gatuzo, Kinoklub, Krešo i kisele kiše, Libar, Markiz, Mjuzikl, Morso, M.O.R.T., Nosači zvuka, Orange strips, Queen of Sabe, Radio Luksemburg, Sane, Sara Renar i Silente, a u otkačene M.O.R.T.-ovce zaljubili su se i publika i žiri.

„Uživali smo u svirci i druženju, mislim da smo nagradu zaslužili barem zbog najvećeg postotka alkohola u krvi. Publika je bila bučna i rasplesana, kao i ekipa s afterpartyja, pa se ovom prilikom ispričavamo susjedima i policiji. Nagradu ćemo potrošiti na gorivo i cestarinu, pred nama su nastupi u Zadru, Dubrovniku, Šibeniku, Zagrebu, Splitu, Lošinju, Rijeci i Trilju“, izjavio je basista Kikos dodajući kako su preko RockOffa dobili publiku i u ostatku Hrvatske.

MORT

Hrvatsko društvo skladatelja nagradu za najemitiraniju pesmu dodelilo je grupi Markiz i njihovom novom radijskom hitu „Na kraju priče.

Iz ruku Nikše Bratoša ispred Hrvatske glazbene unije, nagradu za najbolju izvedbu dobila je Sara Renar koja je svoju pesmu „Jesen“ izvela nesvakidašnje odvažno.

Medijski partneri festivala, časopis Rolling Stone, svoju je nagradu dodelio splitskoj grupi Libar.

Takođe, treba napomenuti da je posebnu nagradu „Rolling Stone povećalo“ osvojila riječka grupa Morso.

Sara_Renar

„Nakon svega, možemo samo zaključiti: bilo je iznad svih očekivanja. RockOff smo zamislili kao festival druženja i promocije glazbe, a uspjelo je upravo zato jer su svi dali gasa i začina kad je trebalo – od glazbenika, Hrvatskog društva skladatelja kao organizatora, ekipe Tvornice, tehničke ekipe Dina Bahtijarevića koja je u subotu provela 24 sata na terenu pa sve do ekipe HTV-a čija će snimka dokazati sve ovo o čemu pričam. Što se tiče žirija, žao mi je da nismo imali 18 nagrada na raspolaganju, svatko bi dobio neku. Ipak, na neki način pobijedili su svi jer smo pokazali da ima itekako dobre glazbe“, izjavio je Hrvoje Horvat, umetnički direktor RockOff festivala.

Foto: Anastazija Vržina i Dario Njavro