PODELI
Foto: Marko Ristić, Zamrznuti tonovi

Sinjska punk blues rock četvorka M.O.R.T. predstavlja singl Imam sve” kojim, uz prateći videospot, najavljuju novi album.

M.O.R.T. će na proleće objaviti novo izdanje pod nazivom Samo hrabro i bezveze!”. To je njihov prvi album nakon tri godine, na kom je bend radio za vreme lockdowna, a najavni singl „Imam sve“ žestok je i furiozan uvod u novu kreativnu fazu.

„Ovaj album zaista ima sve. Novi singl poslušajte sada, a na album pričekajte do otapanja snjegova, služit će vam kao alat za preživljavanje sljedeće 3 godine. Samo hrabro i bezveze ljudi, imate sve”, poručuju Mortovci.

Prateći spot su snimili Nevio Smajić i Mario Borščak iz Nevideno.com zajedno s bendom i njihovim prijateljima u prostorijama Katrana u Zagrebu. Beskompromisna četvorka iza sebe ima četiri albuma, od kojih je poslednji „Standing Runningman”, inače prvi album benda na engleskom, kao i sjajan prethodnik Tužna kocka“, dok M.O.R.T. broji preko 400 koncerata, nastupe po Britaniji i Irskoj, kao i niz festivala u Hrvatskoj i regionu.

Prva prilika za slušanje novog singla „Imam sve”, u kombinaciji sa teškom artiljerijom pesama sa prošlih albuma, biće u zagrebačkom Vintage Industrial Baru gde će bend nastupiti 24. novembra i u splitskoj Kocki 24. decembra.

Pesma Imam sve” dostupna je na svim streaming servisima.