PODELI
Foto: Ivan Dinić

Makedonski bend Ki početkom avgusta kreće na turneju u okviru koje će nastupiti u celom regionu. Turneja započinje nastupom 2.8. u Širokom Brijegu.

Ki je electro rock bend iz Kumanova, Makedonija, Novosađanima već dobro poznat. U našem gradu nastupali su četiri puta, a nadamo se da ćemo imati prilike da ih ugostimo i ove jeseni.

Bend nastaje početkom 2016. godine, a čine ga: Stefan Stojchev (bas gitara), Miloš Kraljevski (bubanj) i Aleksandar Kraljevski (vokal/gitara), Stefan Ilievski (keybords&synth).

Nesvakidašnji zvuk, eksperimentisanje i igranje sa muzičkim stilovima i podžanrovima, propraćen autentičnim tekstovima, je glavna karakteristika ovog novog benda koji ima šire ciljeve. Jedan od zapaženijih nastupa benda je nastup na Demo Festu u Banja Luci 2016. gde Ki, iako nije osvojio jedno od pobedničkih mesta uspeo je da pokupi brojne pozitivne kritike od strane balkanskih medija. Kao pobednici mini gitarijade u Vranju bend je nastupio i ujedno pobedio na 51. Zaječarskoj Gitarijadi. Nakon toga usledili su i nastupi na North Fest-u u Kolašinu, Crna Gora i Joy Fest Kriva Palanka, Makedonija, Pozitivni koncert Novi Sad, Srbija. Godinu 2017. bend zaokružuje nastupom i pobedom na RMF Festivalu u Rovinju gde su sledeće godine nastupili i u revijalnom delu festivala. Nakon pobede na Omaldina festivala u Subotici bend beleži svoje nastupe i na: Bedem Fest Nikšić, 52. Zaječarska gitarijada, Akto Festival Zemljotres Showcase Bitola, Indirket Showcase Beograd, D Festival Dojran, Drum Dum Leskovac, True Sound of Kamenica, North Fest Kolašin. Nakon toga slede par klupskih nastupa u Szegetu, Subotici, Kikindi i Nišu da bi u Decembru 2018. bend krenuo na prvu balkansku turneju naslovljenu kao “Crystal Circle” na kojoj uspešno promoviše svoj album po klubovima u 14 gradova (Tirana, Podogorica, Nikšić, Dubrovnik, Split, Široki Brijeg, Mostar, Rijeka, Ljubljana, Škofija Loka, Rovinj). Ove godine, Ki beleži svoje nastupe na Zemljotres Festivalu u Skoplju, Omladina Festival u Subotici, PozitivNI ulični festival u Nišu kao i nastup na fusion bini Exit festivala.

Sledeći zakazani nastupi benda Ki:

02.08. WHF Široki Brijeg (BIH)

03.08. Javorwood Fest Bijelašnica, Sarajevo (BIH)

04.08. Caffe bar Yard, Konjic (BIH)

07.08. Dom kulture “Ušće”, Ada Bojana (MNG)

10.08. Lake Fest, Nikšić (MNG)

11.08. Nishville, Niš (SRB)

31.08. Joy Fest, K.Pakanka (MKD)

Foto: Ivan Dinić