PODELI
pobratimstvo lica u svemiru

Novo kulturno Naselje poziva sve zainteresovane da prisustvuju zajedničkoj manifestaciji projekata „Art Kvart – Start“ i „Lepota Naselja“. Manifestacija pod nazivom „Pobratimstvo lica u svemiru“ biće održana  u petak, 5. februara,  u 20 časova u Osnovnoj školi „Prva vojvođanska brigada“ na Novom Naselju.
Ova dva projekta sastojala su se od nekoliko sekcija koje su trajale 9 nedelja, u kojima su mladi uzrasta od 12 do 17 godina, uz mentore, profesionalne umetnike, učestvovali u stvaranju zajedničkog umetničkog dela.
Art Kvart – Start“ su činile vajarska, plesna i filmska sekcija, a održavale su se u tri dela grada, Detelinari,
Petrovaradinu i Telepu, a projekat je podržan od strane Gradske uprave za sport i omladinu, na inicijativu Exit Fondacije u sklopu projekta Novi Sad za omladinsku prestonicu Evrope 2016.
U okviru projekta “Lepota Naselja”, održane su muzička i dramska sekcija, na Novom naselju, a projekat je takođe podržan od strane Gradske uprave za sport i omladinu.

Finalni proizvod ovih sekcija: dramsko delo, pesmu, video materijal, plesnu tačku i scenografiju, možete pogledati u petak u 20h. Ulaz je slobodan.