PODELI

Mark Eitzel, proslavljeni lider sastava American Music Club, treći put u svojoj karijeri posetiće Beograd u nedelju, 03. februara.

U okviru svoje mini-srpske turneje sviraće i u Novom Sadu dan kasnije u CK 13.

Sa svojim matičnim bendom Mark Eitzel objavio je desetak albuma, a do iste cifre stigao je i tokom solo karijere. Oprobao se u brojnim žanrovima: od gitarskog roka i popa, preko džeza, soula, folka, kantrija do elektronike. U Beogradu je svirao već dva puta: solo 2002. godine u bioskopu Doma omladine i drugi put na oproštajnoj turneji American Music Club 2008. godine u SKC-u.

Ovoga puta dolazi u “Amerikanu” Doma omladine kao lider četvoročlanog benda s kojim će predstaviti aktuelni studijski album “Don’t Be a Stranger”, za koji kritika kaže da je njegovo “najlepše” solo izdanje u ovom veku.

Svojevremeno je ugledni The Guardian za Marka rekao da je “najbolji američki pesnik svoje generacije”, dok mu je Rolling Stone dodelio “titulu” rok autora godine.

Na ovoj, prvoj solo turneji sa bendom još od 2001. godine, nastupa s ekipom u kojoj su Patrik Nikolson (gitara/klavijature), Geret Hav Dejvis (bas) i Stiven Hiskok (bubanj), a dobar deo koncertnog repertoara čine pesme American Music Club, uz šetnju kroz sve faze Ajcelove karijere.

Specijalni gosti na beogradskom koncertu su lokalni miljenici publike, bend Stray Dogg, koji će promovisati svoj drugi studijski album “Fire’s Never Wrong”.

Podrška na koncertu u Novom Sadu biće The Fischermen and The Christian Settlers.

Ulaznice za beogradski koncert u pretprodaji su po ceni od 1200 dinara na svim prodajnim mestima Eventima, kao i u Šikarici (Skadarska 22) i prodavnici ploča Pinball Wizard (TC Eurocentar, Makedonska 30).

Ulaznice za koncert u Novom Sadu  su u pretprodaji po ceni od 600 dinara dok će u redovnoj prodaji i na dan koncerta iznositi 800 dinara.

Pre koncerta u Beogradu Mark Ajcel je za fanove u Srbiji pričao o novoj ploči, turneji i svom životu…

Kako si zadovoljan sa albumom “Don’t Be a Stranger”?

Više sam nego zadovoljan. Mislim da je to odlična ploča. Posebno me raduje što primećujem da se publici jako dopada.

Postoji zanimljiva priča oko načina na koji si došao do novca za snimanje albuma…

Da. Jedan prijatelj je na lutriji dobio 13 miliona dolara i pošto nismo imali dovoljno love da odemo u veliki studio, pozajmio mi je 5.000 dolara. Čim smo snimili album uspeli smo sve da mu vratimo.

Šta sviraš ti na ovoj turneji, gitara ili nešto drugo?

Ne, neću svirati gitaru ovog puta. Malo mi je postalo komplikovano da sviram gitaru i pevam. Istina, možda se desi da je zasviram u nekoj pesmi, ali uglavnom to neću raditi na ovoj turneji.

Pre godinu i po dana si doživeo srčani udar. Kako si sada, da li osećaš neke posledice?

Još uvek sam živ, što je dobar znak (smeh) Mislim da sam OK..Iako svaki put kada osetim da me nešto boli, plašim se da ću da umrem (smeh)

Čitao sam u jednom intervjuu da si bio potpuno švorc nakon toga, da si sve pare potrošio na lečenje. Istina?

Da, to ti je Amerika, nije kao u Evropi. U stvari sada je već tako svuda, mada u Americi je najgore. Ako nemaš para, umrećeš. Nikog nije briga za tebe.

 

 

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.