PODELI

Nakon godinu dana Mark Lanegan ispuniće obećanje dato na kraju svog beogradskog koncert kada je rekao: “Vidimo se uskoro”.

Koncert će biti održan u velikoj sali Doma omladine u Beogradu 22. oktobra.

U Beograd se vraća da predstavi dve nove studijske ploče. Dolazi na sopstvenu želju, oduševljen reakcijom publike na prvom koncertu u Srbiji, u okviru ekskluzivne akustične turneje.

Na pozornici Velike sale DOB-a pridružiće mu se Duke Garwood i Lyenn, ali i još nekoliko, za sada, nepoznatih gostiju. Koncert će biti akustičan, a Lanegan i Garwood će predstaviti svoj zajednički album “Black Pudding”, kao i Laneganov album s obradama “Imitations“, na kome se nalaze pesme koje su Markovi roditelji slušali dok je bio mali, uz poneku pesmu njegovih prijatelja.

Ulaznice za koncert Marka Lanegana su u pretprodaji na svim Eventim prodajnim mestima po ceni od 1.500 dinara, dok će na dan koncerta biti 1.800 dinara.

Mark Lanegan je bivši lider Screaming Trees, ključna inspiracija grupama Nirvana i Pearl Jam, član Queens of The Stone Age i autor tri albuma s bivšom članicom Belle & Sebastian Isobel Campbell. Bio je glavni pevač na dve ploče trip-hop-bluz tandema Soulsavers, član Queens of The Stone Age, Gutter Twins, Twillight Singers… Gostovao je na pesmama brojnih drugih autora – Melise Auf der Maur, Martine Topli Bird, Creature with the Atom Brain, Bomb the Bass, Mad Season, Mobija, Sleša…